Infraestructures

La seu d'Andorra Telecom serà “un edifici bonic” però no singular

L’operadora cerca idees per a l’edifici a l’avinguda Meritxell que “serà bonic” però no singular

La seu d'Andorra Telecom serà “un edifici bonic” però no singularE. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El disseny de la nova seu d’Andorra Telecom es realitzarà mitjançant un concurs d’idees. Així ho va confirmar el ministre d’Ordenament Territorial i president de la parapública, Jordi Torres, que va afirmar ahir, durant la signatura del conveni de cessió de les oficines que hi tenen a Sant Julià en benefici del comú, “realitzarem un concurs d’idees per tal de trobar el millor disseny per la seu d’Andorra Telecom”. Pel que fa a la temporalització, Torres va afirmar que esperen treure la convocatòria al setembre i poder tenir el guanyador abans de final d’any”.

Sobre l’edifici pròpiament, el ministre va indicar que “estarem davant d’un edifici que volem que sigui bonic, però que seguirà les normes urbanístiques de la zona on es construirà; no tindrà la catalogació d’edifici singular”. Torres va afegir que, l’edifici de serveis d’Andorra Telecom, que és on hi ha la base de la fibra del país, “s’encaixarà com un puzle en la nova construcció”.

Discrepàncies pel punt jove

El conveni signat ahir per Andorra Telecom i el comú de Sant Julià de Lòria és perquè l’oficina que tenia la parapública a la parròquia laurediana quedi per a ús del comú, mentre que Andorra Telecom disposarà d’un espai al servei de tràmits per tal de continuar fent gestions. El cònsol major de la parròquia, Josep Majoral, va explicar que “en aquest espai, la voluntat del comú és instal·lar-hi un punt jove que serveixi per donar servei als més de 2.000 que tenim a la parròquia”. Majoral va indicar que aquest edifici “només és una part del projecte que tenim per als més joves de la parròquia” i va considerar que “pot ser un pol molt important per poder fer activitats, i fins i tot per fomentar l’emprenedoria”. El cònsol major va indicar també que les instal·lacions, d’uns 60 metres quadrats, comptarien amb un educador de carrer. No obstant això, Majoral va deixar clar que es tractava d’un punt per als joves i no “d’una oficina de l’educador de carrer.

Per la seva part, la consellera de Desperta Laurèdia, Mari Àngels Ache, va mostrar la seva disconformitat amb la ubicació del punt jove per part de la majoria. Així doncs va indicar que “celebrem que es tiri endavant aquest espai per als joves, però aquesta no era la nostra proposta. Pensem que era molt millor ubicar-ho a les oficines de Naturlàndia, que hi ha al centre de la parròquia i que es troben en desús”. Ache va afegir que “la nostra proposta la veia amb molt bons ulls el departament de Socials del comú, i lamentem que no s’hagi tingut en consideració. A més a més, és un edifici de dues plantes, d’obra nova i que té exteriors”. Finalment, Ache va comentar que “ja està bé que es facin coses a la plaça de la Germandat, però des de Desperta Laurèdia pensem que cal descentralitzar una mica les activitats, perquè allí ja hi tenim la Universitat, el Centre de Congressos... I el Punt Jove era una bona oportunitat, a més a més, per donar utilitat a un edifici que ja és propietat del comú i que ara mateix està en desús”.

ORDENAMENT VOL REDUIR LA VELOCITAT A FRANCESC CAIRAT

Un altre dels anuncis que va fer el ministre d’Ordenament Territorial, Jordi Torres, va ser que “estem estudiant quins sistemes podem instal·lar per tal que els vehicles hagin de reduir la velocitat quan passin per l’avinguda Francesc Cairat, perquè hem detectat que n’hi ha molts que corren amb excés”. Torres va afegir que “tenim clar que el que no hi instal·larem seran radars”. Amb relació als altres sistemes que s’hi puguin aplicar, el ministre va dir que “preveiem l’opció de poder fer passos de vianants elevats, que vagin més enllà dels ressalts petits, o també la instal·lació de semàfors dels que indiquen al conductor la velocitat a què ha de circular. Però, la decisió final del que s’hi farà, encara no està presa definitivament”.

EL REGLAMENT DE CONSTRUCCIONS FA BALANÇ A LA TARDOR

Un altre dels temes que va abordar el ministre Torres va ser el reglament de construccions, que afecta directament els edificis que es troben a mig construir. Sobre això, Torres va indicar que “esperarem a la tardor per tal de poder fer balanç del reglament de construccions i dels edificis que es troben inacabats”. No obstant això, el ministre va indicar que “hem de tenir en compte que són els comuns que tenen potestat per facilitar els immobles”. Finalment, Torres també va dir que “els treballs de la Portalada no es poden fer de cop, són complexos”.

tracking