pandèmia mundial

Fins aviat, Jambo

El festival Jambo Street Music va notificar ahir la cancel·lació definitiva fins al 2021. Els organitzadors expliquen que amb la Covid-19 el festival perdia la seva essència i asseguren que voldran mantenir la mateixa cartellera d’artistes.

Fins aviat, JamboFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

A vegades, per molts esforços que es facin, hi ha afers que un no pot controlar i comporta el trencament de la planificació prevista. Aquest és el cas del Jambo Street Music, el festival de música de renom que enguany ha hagut d’acomiadar-se fins a l’any vinent. Això ha comportat que molts artistes del Principat hagin vist cada vegada més alterat el seu calendari d’actuacions. Com el grup de llarg recorregut, amb Ishtar Ruiz al capdavant, que era una de les actuacions previstes. “Teníem unes vint actuacions previstes per a aquests mesos i ara ja només en tenim dues”, explicava Ruiz.

“El primer concert que vam fer al país era amb Jambo”, explicava Manel Soriano de Manu & The Vodka’s. “Tenim molta tristesa perquè és un festival que apreciem molt i és una bona oportunitat per a les formacions del país per promocionar-se”, lamentava. Per la seva banda, però, el músic Carlos Lozano assegurava que “no ens pillava per sorpresa perquè som molt conscients que la situació epidemiològica no és la més adient”.

L’organitzador i copropietari de l’esdeveniment, Antoni Colom, deia al Diari que les normes de seguretat, “totalment comprensibles”, provocaven que “el festival perdés tota l’essència. Els espectadors havien de fer ús constant de la mascareta, no es podia fumar, per exemple, i tampoc es podia beure. A més, havíem de fer com de policia controlant constantment qui entrava”, va afegir.

El festival, que normalment se celebra abans de Sant Joan, van decidir ajornar-lo al setembre, però davant d’aquesta impossibilitat, s’ha ajornat. “Nosaltres volem mantenir la cartellera d’artistes que teníem pensada per a aquest any. Ara és el torn dels grups que ens diguin si poden o volen”, al·legava Colom. “A més, potser tindrem alguna nova formació, però això no canviarà el sentit del festival”.

La decisió de l’organització va ser acceptada pels grups i asseguren que en tot moment van tenir comunicació amb ells sobre els nous escenaris de cara al pròxim 2021. “Nosaltres sempre els direm que sí. Volem estar al costat dels músics del país”, va concloure Soriano.

tracking