estadística

Registrats 147 nous establiments durant el confinament

Registrats 147 nous establiments durant el confinament

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El segon trimestre del 2020, és a dir, durant els mesos d’abril, maig i juny, es van registrar la creació de 147 nous establiments, malgrat el període de confinament per la Covid-19. Per contra, es van donar de baixa un total de 94. Els sectors que més van créixer van ser les activitats “professionals, científiques i tècniques” amb 23 registres més i la construcció amb nou més. D’aquesta manera, es va tancar el segon trimestre amb un total de 9.692 empreses inscrites en el registre de Comerç i Indústria.

Segons les dades d’Estadística publicades ahir, hi ha hagut un increment real de 53 negocis si es té en compte el primer trimestre, que hi constaven 9.639 empreses, dada que suposa un increment del 0,5 per cent.

Tot i això, en termes comparatius amb el trimestre anterior, en el que es van registrar 195 nous establiments, es disminueix el ritme d’altes durant el segon trimestre, experimentant una variació negativa del 24,6% mentre que les 94 baixes d’establiments són inferiors als registres observats el primer trimestre, amb 117 establiments. El servei assegura que amb aquestes dades “es confirmen els pocs moviments” malgrat l’impacte de la pandèmia.

tracking