Salut

Govern aposta pel laboratori d'epidemiologia

Govern aposta pel laboratori d'epidemiologiaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’impacte de la pandèmia no només ha condicionat les inversions del Govern per als propers tres anys, sinó que ha generat noves necessitats que han estat incloses en el nou full de ruta de l’executiu. És per aquest motiu que ahir el cap de Govern, Xavier Espot, va manifestar en roda de premsa la voluntat d’engegar un Laboratori Nacional d’Epidemiologia, en la línia d’avançar cap a un model de salut “predictiu, preventiu i personalitzat”.

En aquest sentit, el secretari d’Estat d’Afers Europeus, Landry Riba, va assegurar que la creació del laboratori nacional d’epidemiologia “ens ha de permetre ser molt resilients si mai ens tornem a trobar en una situació d’emergència sanitària”. Per aquest motiu, Riba va advocar perquè el seu funcionament estigui “estretament vinculat” als serveis d’anàlisi de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell. Així mateix, segons el calendari de l’executiu, la idea és que pugui estar enllestit entre finals d’aquest any i principis del 2021.

Paral·lelament, pel que fa a les infraestructures sanitàries, el Govern també preveu construir l’àrea de cirurgia major ambulatòria amb possibilitat d’ús de la unitat de cures intensives Igualment, entre les inversions també es contempla la creació de circuits diferenciats per als malalts respiratoris dins de l’àrea d’urgències de l’hospital.

D’altra banda, Espot va afirmar que la redacció del Pla Nacional de contingència en situació de crisi sanitària “no admet demora”, motiu pel qual va sostenir que és una de les missions més immediates que està treballant el Ministeri de Salut de forma conjunta amb el SAAS. Així mateix, el líder de l’executiu va reivindicar la necessitat de formalitzar el pacte d’Estat de salut amb totes les forces polítiques abans del 2021.

Finalment, entre els objectius del programa Horitzó 23 també queda palès la importància d’augmentar la plantilla del SAAS, especialment a l’àrea d’infermeria i els especialistes en l’àmbit intensivista i anestesista.

tracking