turisme

Vallnord Pal Arinsal gestionarà el refugi del Comapedrosa

La concessió de Govern té una durada de tres anys i s’allargarà fins al 2022

Vallnord Pal Arinsal gestionarà el refugi del ComapedrosaEMAP

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern va adjudicar dimecres a EMAP, la societat que gestiona l’estació de Pal Arinsal, la concessió per l’explotació del servei públic del refugi del Comapedrosa, amb una durada de tres anys, fins al 2022. El refugi, ubicat a 2.265 metres i al costat de l’estany de les Truites, ofereix una capacitat d’acollida natural de fins a 48 persones amb una distribució de quatre habitacions, però pel manteniment de les mesures sanitàries per la Covid-19 EMAP ha establert un protocol per poder oferir un total de 30 places. El refugi estarà cuidat per un equip de guardes format i coneixedor de la normativa i tot el patrimoni del parc nacional de les valls del Comapedrosa. L’estació va decidir obrir dissabte passat, proporcionant els serveis del refugi al cent per cent tant en l’àmbit gastronòmic com de pernoctacions i altres.

Amb aquest nou projecte, EMAP té la intenció de realitzar diferents activitats relacionades amb la pesca, sortides guiades, restauració d’alçada i molt més. El director general, Josep Marticella, va aprofitar la roda de premsa, en què es va anunciar l’adjudicació per agrair i felicitar els anteriors gestors del refugi. Així mateix, va destacar que és un gran projecte per a tots i va destacar que tot i haver rebut la gestió del refugi guardat, per EMAP “és igual d’important el refugi guardat que el no guardat. Vallnord-Pal Arinsal voldrà oferir el mateix nivell d’excel·lència en els seus serveis i garantir un respecte envers la natura i tots els espais que els usuaris poden aprofitar”.

L’estació té la previsió de mantenir l’obertura del refugi cada dia fins al tancament de la temporada d’estiu, el 13 de setembre, amb previsió d’allargar-la, segons evolucioni la situació, fins a mitjan octubre.

D’altra banda, l’estació ha llançat el nou forfet de temporada Ski&Nature, un passi pensat exclusivament per a la pràctica durant l’hivern d’esquí de munta­nya i raquetes, i a l’estiu per al senderisme. L’estació de la Massana ha vist la necessitat de crear aquest forfet de temporada per poder oferir als usuaris un major grau de seguretat i millors serveis. Amb aquest passi, els usuaris podran accedir de forma diària i sense limitacions a tots els circuits abalisats de l’estació.

tracking