infraestructures

El GPS de la Seu plenament operatiu després de la formació dels controladors

La instal·lació es va convertir el 23 d'abril en el primer aeroport de tot l'estat espanyol amb permís oficial per aplicar la maniobra

Un aeroport per concretarARXIU

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els controladors aeris de l'aeroport d'Andorra-La Seu han completat la formació específica per poder utiltizar el nou sistema d'aproximació instrumental basat exclusivament en GPS. La instal·lació es va convertir el passat 23 d'abril en el primer aeroport de tot l'estat espanyol amb permís oficial per aplicar la maniobra, tot i que a la pràctica, la impossibilitat per a que els controladors que treballen a la pista de l'Alt Urgell es desplasséssin fins a Madrid per a realitzar la formació pressencial per culpa de la crisi sanitària de la Covid-19 ha impedit fins ara que el sistema estigui plenament operatiu.

Aeroports de Catalunya va confirmar ahir que sis controladors aeris de l'operador comercial de control de trànsit aeri Ferronats, que gestiona el servei AFIS (informació de vol aeròdrom) i s'encarrega del manteniment d'instal·lacions de comunicació, navegació i vigilància a l'aeroport de la Seu, han completat la formació. Els pilots de les companyies, d'altra banda, hauran de realitzar també la formació específica per al sistema. Cal recordar que Aeroports ha confirmat aquesta setmana l'interès d'Air Nostrum i Air France per operar de forma regular des de la Seu. Una altra companyia, Cielo, també s'ha interessat per l'aeroport.

tracking