Unió Europea

Un eurodiputat dona suport a l'acord d'associació de la UE amb Andorra

Ilhan Kyuchyuk ha escrit una carta al vicesecretari general d'Assumptes econòmics i globals de la Unió Europea i Landry Riba ha agraït el suport a través de les xarxes socials

La Covid-19 deixa en 'stand by' l'acord d'associació amb la UEFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

IlhanKyuchuk, diputat al Parlament Europeu, ha escrit una carta al vicesecretari general d'Assumpteseconòmicsi globals,StefanoSannino, per mostrar el seu suport a l'acord d'associació de la UE amb Andorra, Mònaco i San Marino. A l'escrit,Kyuchyukdestaca que els permetrà assolir "una major capacitat d'accés a la Unió Europea", mantenir la seva"identitat i cohesiósocioeconòmicai assegurar la seva liquiditat, la capacitat de resiliència i l'estabilitat dels respectius sistemes nacionalsbancarisen cas de crisi interna o externa del país, així com tenir la garantia d'una supervisió adequada per part del Banc Central Europeu.

Kyuchyuksubratlla que durant la pandèmia de la Covid-19, Andorra, Mònaco i San Marino han cooperat amb els estats veïns i que formar part de la Unió Europea també els ajudaria a tenir més capacitat d'accés a equips mèdics essencials. L'eurodiputat afirma que la cooperació viscuda durant l'emergència sanitària "és una confirmació més dels vincles geogràfics, històrics, econòmics i socioculturals molt estrets" que hi ha entre Andorra, Mònaco i SanMarino ambels països de la UE. Així mateix, Kyuchyuk demana aSaninnofins a quin punt la UE té en compte les vulnerabilitats pressupostàries arran de la pandèmia i quines negociacions poden proporcionar més oportunitats per a una visió àmplia i una millor cooperació per al futur. En aquest sentit, el secretari d'Estat d'Afers europeus,LandryRiba,haagraït a l'eurodiputat a través de les xarxes socials el suport rebut.

tracking