Les noves tarifes de la via preferent entren en vigor l'1 de juliol

El pacient que accedeixi a l'especialista sense fer-ho a través del metge referent pagarà el 67% del preu de la consulta

Eric JoverTwitter Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les noves tarifes relacionades amb la via preferent entraran en vigor l'1 de juliol segons ha informat aquesta tarda el ministre portaveu Eric Jover. En aquest sentit, l'usuari que accedeixi a les consultes d'un especialista a través del metge referent haurà d'assumir el 25% del cost de la visita, mentre que qui ho faci per lliure haurà de pagar el 67%. Així mateix, totes aquelles proves, productes prescrits, i actes de reeducació i readaptació funcional que el professional recepti suposarà un cost per al pacient del 25% si ho fa per la via preferent i del 40% si no utilitza aquest camí. Jover ha especificat que les persones que necessitin realitzar visites periòdiques amb un especialista per una malaltia prolongada podran assignar el professional com a referent i acudir-hi a la consulta directament.

Així mateix, a partir de l'1 de juliol, un pacient que hagi d'anar a la consulta d'un especialista que no requereix derivació d'un metge de capçalera, com poden ser oftalmòlegs, odontòlegs o ginecòlegs, haurà de tenir assignat un metge referent si vol mantenir la màxima cobertura per part de la CASS un fet que segons el ministeri de Salut, un 85% el nombre de ciutadans que ja té un metge referent.

tracking