Pandèmia mundial

La venda de petards, víctima col·lateral del coronavirus

Les pastisseries augmenten la producció de coca tradicional per la revetlla

La venda de petards, víctima col·lateral del coronavirusFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La venda de petards per la revetlla de Sant Joan cau respecte a l’any passat per la pandèmia del coronavirus. La responsable de l’establiment Petards Terrassa, Anna Prat, va informar que malgrat la sensació que la gent té moltes ganes que arribi la nit més curta de l’any, “la venda de pirotècnia està sent una mica fluixa”. Tot i que va apuntar que la població acostuma a esperar a l’últim moment per anar a comprar, però “no serà el mateix que en anys anteriors, el confinament pel coronavirus està tenint una petita repercussió en el negoci”.

D’altra banda, per a les pastisseries la pandèmia per la Covid-19 té un paper positiu. “Després dels tres mesos de confinament aquesta és la primera diada que les famílies podran celebrar juntes i es nota, si per Pasqua vam vendre mones petites, ara tenim grans reserves”, va manifestar el pastisser Alexis Estopiñan, que també va afegir que a l’establiment de rebosteria estan realitzant una promoció del 20% de descompte per fomentar les reserves i vendes de coques tradicionals de Sant Joan.

En la mateixa línia, Agosto da Silva, propietari d’Art i Pa, va indicar que “faré més coques que l’any passat, no sé si les vendrem totes però crec que amb la pandèmia les vendes creixeran i la revetlla és el millor moment per retrobar-se amb la família que fa tant de temps que no es veu”. Així mateix, Jennifer Alejo, de l’Espiga d’Or, va explicar que l’establiment té moltes reserves de coques. Tot i això, va expressar que des de la pastisseria tenen clar que hi haurà una petita caiguda dels ingressos per Sant Joan, però confien en l’esperit familiar i que la gran varietat de rebosteria atragui més clients.

La celebració de la revetlla

La plaça del Consell rebrà aquesta tarda la flama del Canigó, l’únic acte que ha mantingut el comú de la capital per celebrar la revetlla de Sant Joan a tall d’acte simbòlic. Tanmateix, el comú de la Massana ha organitzat per aquesta nit el concert de Punkers Love the 80’s per celebrar la revetlla de Sant Joan, amb mesures de seguretat que comporten que el públic haurà de portar mascareta i estar assegut per assegurar que es manté la distància de seguretat entre els assistents.

tracking