Pandèmia mundial

Quarantena per als viatgers de fora d'Europa

Govern publica un nou decret que obliga a passar 15 dies de confinament a persones que vinguin de fora de la UE o de vuit altres països

El conductor s'ha saltat les ordres d'aturada dels policies a la frontera amb EspanyaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha publicat avui un butlletí extra al BOPA en què anuncia noves mesures exepcionals en el marc de la situació d'emergència sanitària. En concret, s'ha aprovat, a proposta del ministeri de Salut, l'obligació de estar 15 dies naturals de confinament a totes aquelles persones que arribin a Andorra provinents de països que no formin part de la Unió Europea, o Islàndia, Liechtenstein, Mònaco, Noruega, el Regne Unit, San Marino, Suïssa i el Vaticà. D'aquesta manera s'anul·la l'anterior decret en què tothom que arribava al país havia de passar la quarantena, i s'ha limitat a fora d'Europa.

Com en l'anterior decret, però, hi ha excepecions.El personal diplomàtic i consular i els funcionaris d’organitzacions internacionals o humanitàries, en l’exercici de les seves funcions, i els seus familiars no hauran de passar els 15 dies de confinament, i en aquests casos es poden establir mesures de control sanitaris adequades. També es pot aixecar o evitar la quarantena obligatòria en persones que acreditin immunitat amb serologia d'anticossos totals o IgG en el moment de l'entrada o fins a quatre setmanes abans de l'accés al país. També si s'acredita una PCR o TMA negativa, i al cap de set dies es torna a presentar una altra prova negativa es podrà finalitzar l'aïllament, tot i que amb una vigilància passiva fins els 15 dies.

tracking