Afers socials

El centre de reeducació de joves estarà enllestit a principi del 2022

El Govern ha reprès les obres a l’edifici de Santa Coloma després de dos mesos aturades a causa de la Covid-19

El centre de reeducació de joves estarà enllestit a principi del 2022D. M.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha reprès les obres del centre residencial d’educació intensiva (CREI) després de dos mesos aturades a causa de la Covid-19. El ministre d’Afers Socials, Habitatge i Joventut, Víctor Filloy, va explicar al Diari que el centre estarà enllestit a principi de l’any 2022 i no a finals del 2021, com estava previst.

El concurs adjudicat ara fa mig any a l’empresa Pidasa Serveis, SL per un import de més de 2,5 milions d’euros té com a objectiu el condicionament de l’edifici Solà d’Enclar, situat a Santa Coloma. Aquestes obres compten amb una previsió de divuit mesos. Tot i això, tal com va indicar el ministre, amb l’aturada del sector de la construcció durant la pandèmia s’ha impossibilitat que es puguin avançar amb la primera fase dels treballs i, com a conseqüència, farà allargar els terminis prevsistos marcats a finals de l’any vinent. Ara, però, fa aproximadament uns quinze dies que amb el retorn de la construcció s’ha tornat a activar el projecte.

El ministre va assegurar que el CREI era una de les inversions que l’executiu tenia clar que eren necessàries tirar endavant. El titular d’Afers Socials va al·legar que el projecte continua sent una necessitat al país, ja que servirà “per donar resposta a totes les famílies que tenen dificultats amb adolescents, ja sigui perquè pateixen algun trastorn conductual o bé perquè es troben en situacions de risc”.

Les obres al centre de menors cal recordar que estan pensades en dues fases. En aquest moment s’està executant la primera part, que té a veure amb la remodelació de quatre de les sis plantes. El seu objectiu és poder acollir el centre per als joves que requereixin un abordatge socioeducatiu i terapèutic.

La segona fase del projecte, que s’emprendrà un cop finalitzi la primera part, servirà per habilitar dues plantes com a habitatge d’ús social. A més també està prevista una actuació a les plantes soterrades per ubicar-hi instal·lacions com el vestuari del personal, despatxos d’administració, infermeria, una aula i un taller. En total, doncs, el CREI comptarà amb una superfície d’uns 2.100 metres quadrats.

Mentre això no sigui una realitat, però, i poc abans que s’iniciés la crisi sanitària, el ministre es va reunir amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat, Chakir el Homrani, per impulsar un acord entre ambdues institucions perquè adolescents del país puguin accedir a places concertades en Centre Residencials d’Educació Intensiva (CREI) a Catalunya. Un acord que haurà de ser recíproc, ja que el Govern es va comprometre a cedir alguna plaça sobretot per a aquells provinents de les zones de l’Alt Urgell i la Cerdanya. D’aquesta manera, s’evitarà que s’hagin de traslladar a Lleida o bé a Barcelona. Tot i això, aquesta part del conveni només serà possible en el moment en què l’edifici de l’antiga residència Solà d’Enclar estigui en funcionament. Entretant, i com que al Principat no compta amb una alternativa similar, els adolescents amb problemàtiques conductuals i que necessiten un ingrés han de ser derivats a Catalunya.

tracking