pandèmia mundial

Espanya obre la frontera amb Gibraltar

El govern de Pedro Sánchez aixeca les restriccions de mobilitat amb el territori britànic que fins ara tenia les mateixes condicions que Andorra i només es permetia l'accés amb motius justificables

Espanya obre la frontera amb Gibraltar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha decidit aixecar les restriccions de mobilitat amb Gibraltar i els residents del territori britànic podran accedir lliurement a territori espanyol i circular per Andalusia, segons ha informat el ministre en cap de Gibraltar, Fabian Picardo. L'executiu de Pedro Sánchez considerava fins ara que el territori britànic i Andorra tenien les mateixes característiques pel que fa a la circulació de persones que només estava autoritzada per motius justificats, i en el cas del Principat la decisió depenia d'un informe jurídic que justifiqués la mobilitat a un país estranger i no entre regions sanitàries. Amb aquesta modificació, els ciutadans de Gibraltar només hauran de presentar un document d'identitat o unatargetade residència a la frontera per poder accedir a Espanya ipodran desplaçar-seper tota la comunitat autònoma, ja queseran consideratsdins la fase 3 del pla de desconfinament espanyol.

La diferència entre Gibraltar i Andorra per al canvi de les condicions de mobilitat és que el territori britànic té frontera amb una comunitat que està tota en fase 3, mentre que Catalunya no, segons les fonts consultades, i Espanya aplica el desconfinament mentre regeix l'estat d'alarma per comunitats senceres. La regió sanitària de l'Alt Urgell i Aran si que han entrat en la fase 3 però no hi ha la mateixa situació en tot el territori català.

tracking