Justícia

Els Cachafeiro paguen 7,2 milions del deute del Punt

Els gestors dels grans magatzems van abonar ahir a la família Mallol 5,8 milions d'euros

Els Cachafeiro han abonat el deute pendent del Punt de TrobadaFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La família Cachafeiro ha abonat 5,8 milions a la família Mallol corresponents al deute del lloguer del Punt de Trobada acumulat per no haver marxat de l'edifici després de la finalització del contracte el 2015. L'import pendent ascendeix a 7,2 milions que els gestors del centre comercial consideren liquidats amb la suma de quasi 1,4 milions d'euros que han consignat a la Batllia mensualment en concepte del lloguer antic fixat per ocupar l'immoble. La societat propietària del terreny havia demanat en un requeriment extrajudicial el pagament dels 7,2 milions i que la família Cachafeiro s'encarregués de recuperar els diners dipositats a la seu judicial però els gestors del gran supermercat van fer ahir una transferència per 5,8 milions i van informar l'altra part que la resta es completa amb la suma ja consignada. Els Mallol hauran de demanar ara aquests diners com a part de l'execució del procés judicial.

Els gestors del centre comercial donen per liquidat l'import fixat en les sentències de la Batllia i el Superior que van ser ratificades pel Tribunal Constitucional fa dues setmanes abans de la intervenció del saig per iniciar l'embargament, amb el que ja s'havia acordat la xifra total de 7,2 milions. La suma abonada correspon als 6,5 milions establerts com a indemnització als Mallol fins al gener del 2020 més 141.772 euros mensuals fins que deixin lliure l'immoble. Aquest pagament en compliment de les decisions judicials posa punt final al litigi que han mantingut els Cachafeiro en totes les instàncies durant anys amb els propietaris del terreny del gran supermercat.

El proper pas per complir la sentència serà la presentació del pla de desallotjament de l'immoble que inclou un termini per liquidar els estocs d'articles que ja s'ha començat a fer en algunes seccions. La Batllia havia fet un requeriment a la societat dels Cachafeiro per presentar el pla de sortida però els terminis van quedar interromputs per l'emergència sanitària i han tornat a començar a comptar des d'ahir amb l'aixecament de les suspensions judicials que va decretar el Govern. La represa plena de l'activitat judicial comportaria que la Batllia hagi de tornar a fer una providència per demanar la presentació d'un pla, per al qual en el primer pronunciament que ja no és efectiu se'n fixaven vuit dies.

La família Cachafeiro haurà d'indemnitzar a més als treballadors del Punt de Trobada amb contractes en vigor al moment de la finalització de la relació laboral pel tancament dels grans magatzems.

tracking