Estadística

Les matriculacions acumulen una baixada del 46% aquest any

El maig ha acabat amb 181 transaccions que representen un descens de quasi el 60% respecte l'any passat

El gener registra la pitjor xifra de venda de cotxes en tres anysFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'aturada de l'activitat econòmica continua sent evident en la xifra de matriculacions de vehicles que suma un descens del 46,2% aquest any, amb 988 en total respecte les 1.837 registrades en els primers cinc mesos del 2019, segons les dades publicades pel departament d'Estadística aquest matí. El moviment del maig s'ha concretat en 181 matriculacions que representen una baixada del 58,7% en comparació amb les 438 unitats que van sortir al carrer el mateix mes fa un any. El detall de les vendes indica que la gasolina continua sent el combustible triat per la majoria dels conductors, amb 119 transaccions, 45 de gasoil, tres de vehicles elèctrics, que són dues més que fa un any, i 3 híbrids endollables.

La caiguda més acusada es registra en els turismes, ja que aquest maig se n'han matriculat 98 davant els 291 de l'any anterior. En el cas de les motocicletes i ciclomotors el total ha estat de 58 unitats davant les 103 de fa dotze mesos i en camions la comparativa és de 20 a 33, també amb baixada aquest exercici.

Les dades d'Estadística indiquen que en els últimes dotze mesos s'han matriculat 3.670 vehicles a Andorra mentre que el mateix període fa un any arribava a un total de 4.536 transaccions el que mostra una davallada del 19,1% per la reducció de l'activitat econòmica i el descens es continuarà reflectint en la suma de vendes pel tancament dels concessionaris durant més de dos mesos per la pande`mia de la Covid-19 que ha provocat que no s'hagin fet operacions durant setmanes.

tracking