Seguretat Social

Cinca alerta que el 2024 hi haurà dèficit a la branca de jubilació

El president del consell d'administració, Albert Font, assegura que les despeses de la parapública "es podrien optimitzar"

Cinca alerta que el 2024 hi haurà dèficit a la branca de jubilacióAdrià Esteban

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'anàlisi de l'evolució de la branca de jubilació revela que a partir del 2024 es generarà dèficit amb el pagament de les pensions i que a partir del 2037 s'hauran esgotat les reserves del fons, segons les estimacions que ha presentat Jordi Cinca, responsable de la gestió del fons de reserva, davant les comissions de Finances i Pressupost i de Sanitat del Consell General aquest matí. Cinca ha assegurat que aquesta previsió "e´s una realitat incontestable, la tendència no enganya" i ha remarcat que per afrontar el pagament de les jubilacions "estem probablement davant del repte més important d'aquest país amb diferència". L'exministra ha destacat que si s'hagués de posar "en una escala de dificultat, l'esforç contra la Covid pot quedar molt petit amb el que caldrà fer quan s'esgoti el fons de jubilació. Ara l'Estat està fent un esforç de 200 milions d'euros contra la Covid i al 2040 l'esforç pot estar per damunt dels 1.000 milions anuals".

El dèficit de la CASS va ser de 33,93 milions d'euros l'any passat, que suposa un increment del 17,8% respecte el 2018, segons ha detallat el president del consell d'administració, Albert Font, en la compareixença per presentar la memòria de la Seguretat Social de l'últim exercici. Font ha afirmat que aquest balanç negatiu "ens ha de fer reflexionar a tots perquè són diners que paga el sistema. Pensem que es podria optimitzar".

Albert Font ha explicat que la CASS va acabar l'any amb una afiliació de 44.977 assalariats, quasi un 3% que el 2018, 6.576 treballadors per compte propi, un 2,1%, i 2.664 pensionistes a càrrec de la branca general. Les prestacions totals van ser 162, 292 milions, un 7,1% més que l'any anterior, amb 101 milions destinats a reemborsaments, 34 milions a prestacions d'incapacitat i 19 milions a cobrir pensions d'invalidesa.

Albert Font ha comparegut al Consell General

tracking