mobilitat

Barcelona posposa les sancions a la zona de baixes emissions

Barcelona posposa les sancions a la zona de baixes emissionsSFG

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El govern espanyol ha decidit posposar el règim sancionador a la zona de baixes emissions (ZBE) de la capital catalana fins passat un mes de la fi de l’estat d’alarma al país veí. El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, va informar ahir en roda de premsa que el Govern ha rebut més de 3.500 sol·licituds al registre per accedir a la zona ZBE de Barcelona des del mes de març. També va explicar que l’executiu té previst destinar 500.000 euros per posar en marxa una nova edició del pla Engega, la meitat del pressupost inicial, que era d’un milió.

Gallardo va informar que tot i la decisió de l’executiu espanyol, s’han rebut un total de 3.510 demandes d’andorrans interessats a registrar el vehicle. D’aquestes, 3.263 són de vehicles eficients i 231 són demandes diàries, és a dir, de vehicles que no compleixin els requeriments mediambientals i que tenen limitada la circulació a deu dies l’any i que han de fer sol·licitud diària. El ministre també va destacar que la majoria de demandes s’havien portat a terme abans de la pandèmia. D’aquesta manera, 3.320 es van registrar al març, 50 a l’abril i 140 al maig.

En la compareixença el ministre va presentar una nova edició del pla Engega, amb una partida de 500.000 euros, la meitat de la que hi havia prevista, tot i que aquesta es podria ampliar en cas de demandes i que no s’hagués d’utilitzar per fer front a la situació actual.

Gallardo va fer èmfasi en els vehicles industrials, és a dir, furgonetes i camionetes, ja que “roden moltes hores” i, a més, les dades indiquen el 35% de les furgonetes i el 40% de les camionetes. El ministre va argumentar que l’objectiu és fomentar la mobilitat elèctrica i que per aquest motiu algunes de les ajudes s’han incrementat amb fins a 8.000 euros per un turisme, i 13.000 euros per una furgoneta, tot i que l’ajut màxim, en tots els casos, és de fins al 35% de l’import del vehicle.

tracking