Pandèmia mundial
Soc negatiu en Covid-19, follem?
El confinament ha suposat un augment de registres en plataformes i aplicacions per lligar o buscar relacions sexuals. Els usuaris expliquen que alguns han complert les recomanacions de distanciament social i d’altres, en canvi, s’han saltat el confinament.
Si una cosa té la calor i el bon temps és que fa que els humans estiguem més actius i amb ganes de fer coses. “La primavera la sang altera”, diu la dita. Sobretot si tenim en compte que hem hagut d’estar a casa més de dos mesos, sense poder tenir contacte físic més enllà de les persones que conviuen a la nostra llar. Però no tothom ha complert. Alguns joves, i no tan joves, no han pogut aguantar “la calor interna”, i ja sigui al principi del confinament o ara, amb la desescalada, han aprofitat per dur a terme pràctiques sexuals, independentment de les recomanacions de distanciament social del ministeri de Salut. I com ho han fet? Fàcil. Tinder, Badoo, Grindr i altres aplicacions mòbils o plataformes web han propiciat trobades esporàdiques o fins i tot sexe telefònic o a través d’una videotrucada.
“M’he fet els dos tests i soc negatiu en Covid, follem?” Pot semblar una invenció, però no. Aquesta és una frase recurrent que algunes persones estan utilitzant per lligar o planificar una quedada quan es connecten a aquests tipus de plataformes. Semblaria, doncs, que ara mateix queda enrere demanar l’estat de salut en general o qui és l’encarregat de portar els preservatius. El més important és ser negatiu en la Covid-19 i la resta és una preocupació secundària.
Al carrer, al cotxe, a casa d’un o a casa de l’altre. Tot s’hi ha valgut per poder passar millor el confinament. “Si em parava la policia no passava res, deia que anava a casa o a comprar”, diu un usuari de Tinder. “Ho feia complint el dia que podia sortir i així ningú em podia dir res”, afirmen des de Grindr. És a dir, que en funció del número de casa on es viu, sigui parell o senar, s’ha decidit quedar amb un o un altre, deixant enrere els prejudicis de guapa, prim, alta o baix, per passar a demanar “vius en nombre parell o senar?”, com si el virus distingís en aquest aspecte.
Alguns també diuen que han quedat en hores intempestives perquè ningú els pugui sorprendre o altres que han fet veure que anaven a practicar esport. A més, hi ha qui creu que només fent alguna pràctica sexual, com el sexe oral, les probabilitats disminueixen. “He tingut petits contactes que crec que dificulten que pugui contagiar-me”, explica convençut un usuari de Badoo. “Jo no he tingut por, crec que sent jove el virus m’afectaria poc en cas que donés positiu”, assegura una usuària de Tinder.
Videotrucades, fotos, missatges per WhatsApp. L’ús de la xarxa d’internet ha augmentat dràsticament en comparació amb abans de la pandèmia, un registre que es quantifica des d’Andorra Telecom. I és que a part de l’ús digital per mirar sèries, pel·lícules o altres, dels registrats en aquestes plataformes en línia, a través del mòbil o de l’ordinador n’hi ha que han aprofitat per “jugar”, però des de la distància. De fet, la majoria concorda que del mes de març a ara hi ha hagut un augment dels perfils, ja sigui en les relacions heterosexuals, homosexuals o altres. “Jo prefereixo buscar una distracció des de casa i esperar que la pandèmia hagi passat del tot”, expressa un noi a Grindr. “Crec que fins i tot m’esperaré un temps a tornar a tenir relacions sexuals”, n’afegeix una de Tinder. “Almenys només ho faré amb persones conegudes que sé del cert que han complert el confinament”, afegeix. Però la pregunta és: com una persona pot saber si ha estat contagiada o no o si ha fet cas de les recomanacions o no? “Demano que m’ensenyin l’SMS del Govern acreditant que són negatius o que no presenten símptomes i així ja em quedo molt més tranquil.”
Per sort, o no, depenent de com cadascú s’ho miri, en les relacions interpersonals no tot acaba en sexe. Hi ha usuaris que després de tants dies en sol·licitud confien de trobar una parella o més que una amistat per quan tot torni a la normalitat. “He conegut alguns nois i he aprofitat per conèixer més la seva vida i saber si tenim punts en comú”, explica una usuària de Tinder. A més, confia que ara, amb l’aixecament de les restriccions de mobilitat i l’obertura dels bars i restaurants, serà el moment per tenir una primera cita i veure si l’inici d’aquest amor virtual avança o es queda tot en missatges bonics. Casos com aquests, però, són pocs, ja que aquestes aplicacions tan famoses els darrers anys s’ha demostrat que permeten més calmar la cremor interna que no pas trobar una cosa profunda.