Gili anuncia una retallada de sous als alts càrrecs del comú escaldenc

Es materialitzarà en la forma i quantitat que es decideixi amb la resta de corporacions

Gili anuncia una retallada de sous als alts càrrecs del comú escaldencFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La cònsol d’Escaldes-Engordany va anunciar ahir que tant ella com el cònsol menor seguiran les recomanacions del Govern d’aplicar una rebaixa dels seus sous i ho faran en la mesura que es decideixi a la propera reunió entre tots els cònsols. En una nota de premsa, Rosa Gili respon d’aquesta manera als interrogants que planaven, ja que era l’únic comú que no s’havia pronunciat clarament sobre quina era la seva intenció.

En el comunicat, Gili insisteix que ha compartit i consultat la mesura amb el seu equip de govern i conjuntament s’ha decidit “respondre a la necessitat d’aplicar mesures de corresponsabilitat en aquests moments de crisi sanitària i també social i econòmica”. Gili i Joaquim Dolsa cobren 4.100 euros nets mensuals (4.500 bruts), com la màxima mandatària escaldenca ha volgut recordar, “atès que el debat dels salaris dels polítics i càrrecs està d’actualitat”.

En el mateix comunicat que està a nom del comú escaldenc, s’afirma que “malgrat algunes informacions totalment infundades, en cap moment i en cap cas el comú d’Escaldes-Engordany s’ha negat mai a la rebaixa dels salaris dels seus polítics”. La cònsol major vol deixar clar que “fer conjectures i difondre informacions sobre les quals ni tan sols s’ha preguntat ni contrastat és, simplement, intoxicar la vida política”. Val a dir, però, que dimecres passat Gili va declinar respondre als mitjans de comunicació sobre la seva posició pel que fa a accions per la Covid-19, en ser preguntada en la visita que va fer a l’Stop Lab d’Escaldes.

No va ser fins ahir que la política socialdemòcrata va revelar la decisió d’aplicar una disminució dels sous a l’equip comunal i càrrecs de confiança. El Govern ho farà entre un 10% i un 15%, mentre que cada comú té llibertat per decidir el percentatge que consideri oportú en una mesura que alguns polítics qualifiquen en veu baixa de “populista”.

ELS CENTRES COMERCIALS PATEIXEN UNA PÈRDUA DEL 29% EN VENDES AL MARÇ

Les vendes a les grans superfícies de comerç al detall durant el març van caure un 28,7%, a preus corrents, respecte al mateix mes de l’any anterior. Les dades facilitades pel departament d’Estadística registren que la compra dels usuaris en alimentació ha augmentat un 3,6%, però que en la resta de productes ha davallat un 55,4%, una variació que se situa per sota de la xifra registrada a França i Espanya, amb un 0,5% i un 24,5% menys, respectivament. Pel que fa a l’índex de vendes a preus constants la davallada també ha estat d’un 29,9 per cent respecte al març de 2019 i els únics productes que han tingut un resultat positiu han estat els d’alimentació, amb un 1,3 per cent. Les vendes d’altres productes ha caigut un 56 per cent. El personal en les grans superfícies comercials al març ha augmentat un 2,8%, dels quals un 60% són dones i més del 90% disposa de contractes de jornada completa.

tracking