Acord amb els docents per fer l'hora extra el curs vinent

La ministra d'Educació, Ester Vilarrubla, assegura que no es faran retallades en les ajudes escolars

Acord amb els docents per fer l'hora extra el curs vinentSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, assegura que hi ha hagut un acord amb el SEP, professorat i familiars a través de la comissió d'educació per establir l'hora extra el curs vinent de manera obligatòria i sense remuneració, tal com va presentar la ministra en comissió legislativa i en el que el sindicat demanva que fos voluntària o en cas d'obligatorietat, que fos remunerada.En aquest sentit, la ministra, que ha comparegut aquest matí per explicar una modificació de la Llei d'ajuts a l'estudi del 2014, en què ha indicat que el ministeri no farà retallades en les ajudes escolars, ha assegurat que la mesura pedagògica s'ha vist amb bons ulls i que els centres educatius ja estan treballant de quina manera l'implantaran. "Alguns han expressat a favor de fer tallers emocionals, desdoblar els grups, entre altres" ha indicat la ministra.

Vilarrubla, que ha comparegut amb la directora d’Ensenyament Superior, Recerca i Ajuts a l’estudi, Meri Gallo, ha explicat que enguany les sol·licituds de beques per primera vegada es podrà fer en línia a partir del 10 de juny i el període estarà obert un mes. També ha informat que s’elimina el període de residència mínima de tres anys consecutius al país per a poder accedir a les beques i que els tràmits per a les peticions de beques fora de termini, en què abans era necessari un informe d’Afers Socials per justificar la demanada, a partir d’ara el ministeri d’Educació tindrà la capacitat d’atorgar les ajudes i només en casos necessaris es demanarà la justificació. A més, en cas que l’alumne percebi una prestació econòmica i que no tingui una progressió adequada per una casuística justificada no s’haurà de retornar l’import, com fins ara.

El ministeri també ha decidit continuar amb la Beca Salari, en el que l’alumne percep un salari mínim per poder estudiar, però amb el condicionant que els estudis hagin de ser presencials i amb la matriculació de tots els crèdits anuals. Amb tot això, Vilarrubla ha destacat que no es preveuen retallades amb aquest tipus d’ajudes, sinó que en cas necessari es podria arribar a ampliar.

Retorna les aules

Pel que fa al retorn a les aules la setmana que ve, la titular d’Educació ha explicat que els nuclis de convivència es mantindran de 15 alumnes per aula pels alumnes majors de 6 anys i 10 alumnes pels menors de sis anys. Amb això, el docent, si forma part del mateix nucli de convivència, tampoc serà necessari que prengui la distància de seguretat i faci ús de la mascareta.

Pel que fa als espais comuns, a les hores del pati i el menjador escolar, Vilarruba ha explicat que serà obligatori respectar les normes de distanciament social i de seguretat. En aquest sentit, al menjador, on hi haurà diversos nuclis de convivència, aquesta hauran d’estar separats almenys per 1,5 metre de distància i en el cas del pati d’un mínim de 4 metres.

Tot i això, la ministra ha assegurat que aquesta decisió està subjecta a canvis segons l’avançament en la presa de decisions i que en els pròxims dies hi podria haver noves directives si el ministeri de Salut ho considera oportú, tal com Joan Martínez Benazet va indicar que en els pròxims dies es podrien eliminar les restriccions.

tracking