Govern rep una demanda de 176 milions per a l'emissió dels bons

L'executiu modifica l'ajut per als propietaris de locals o pisos de lloguer i s'hi podran acollir si tenen uns ingressos individuals inferiors a 48.000 euros anuals o a 54.000 en el cas de la unitat familiar

Eric JoverTwitter Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha resolt la subhasta de l'emissió de deute públic de 125 milions d'euros que va emetre per fer front a les despeses sanitàries i econòmiques per la pandèmia amb una "resposta molt positiva" per part de la ciutadania, segons ha destacat elministreportaveu, Eric Jover. L'executiu ha tingut una demanda de més del 140% de l'oferta, amb un total de 176,4 milions d'euros. Jover ha destacat que més del 90% ha estat destinada a clients finalistes i ha recordat que les entitats parapúbliques com AndorraTelecomi FEDA no han participat en aquesta subhasta. En aquest sentit, elministreportaveu ha destacat que aquest resultat "demostra que el Govern ha estat encertat en l'emissió de deute" i ha agraït a la ciutadania la seva participació. Pel que fa a la situació dels temporers que encara es troben a Andorra, el consell de ministres ha aprovat la pròrroga del permís de residència fins al 15 de juny.Tot i així, la renovació no serà automàtica i els treballadors tindran cinc dies hàbils des de l'entrada en vigor del reglament per anar presencialment al servei d'Immigració a fer el tràmit per tal que el Govern pugui saber la quantitat de temporers que encara hi ha al país. Així mateix, Jover ha detallat que el servei de Tràmits tornarà a funcionar de manera presencial de 8 a 17 hores de dilluns a dijous i de 8 a 15 hores els divendres i que no caldrà agafar cita prèvia, tot i que l'executiurecomana fer-ho per tal d'evitar aglomeracions. El telèfon d'informació 188, que ha rebut més de 50.000 trucades durant la pandèmia, també canvia l'horari d'atenció fins a les 17 hores a partir de l'1 de juny.

El consell de ministres ha aprovat modificar, a petició del titular d'Afers Socials, Habitatge i Joventut, VíctorFilloy, el decret que regula l'ajut econòmic als propietaris de locals comercials o pisos de lloguer que hagin vist reduïts els seus ingressos arran de les mesures excepcionals pel coronavirus. En aquest sentit, els sol·licitants podran acollir-se a aquesta mesura sempre que tinguin uns ingressos individuals que no superin els 48.000 a l'any, un import que s'ha duplicat respecte a la primera versió del reglament, o els 54.000 euros anuals en el cas de la unitat familiar. Inicialment el límit d’ingressos anuals, inclosos els procedents dels lloguers, eren de fins a 24.000 euros quan es tractava d’una persona sola i de 40.000 euros en el supòsit d’una unitat familiar, i amb aquestcanvi l'objectiu és flexibilitzar el llindar econòmic per accedir a l'ajut i que d'aquesta manera hi puguin accedir més persones. Tot i així, el Govern manté el requisit pel qual el beneficiari no pot superar el barem de valoració patrimonial en 10 vegades el llindar econòmic de cohesió social personal (LECS) ni la quantia de l'ajut, que serà la xifra resultant de la diferència entre els ingressos que ha deixat de percebre en concepte de rendes pel lloguer i l'import delLECSque li correspondria mensualment.Aquestes ajudes econòmiques s’apliquen des del 14 de març i seguiran mentre estigui en vigor la reducció de la renda de locals per a negoci i dels habitatges de lloguer. Per tal de demanar l’ajut, cal presentar de manera telemàtica la documentació sol·licitada al Servei de Tràmits.

tracking