Andorra i França reprenen les converses per la negociació de l'acord d'associació

El secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, s'ha reunit per via telemàtica amb la seva homòloga francesa, Sandrine Gaudin

Reunió entre Andorra i França per l'estat de la negociació de l'acord d'associació amb la UESFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tal i com va fer la setmana passada amb el seu homòleg espanyol, el secretari d'Estat d'Afers Europeus, Landry Riba, s'ha reunit avui de manera telemàtica amb la seva homòloga francesa, Sandrine Gaudin, per tractar l'estat de les negociacions per l'acord d'associació d'Andorra amb la Unió Europea i compartir les noves prioritats en el marc de la negociació a causa de la repercussió de la crisi sanitària.Riba ha exposat la necessitat d'Andorra d'incorporar en la negociació diferents mecanismes que permetin optar a solucions en cas d'una nova crisi com la viscuda els darrers mesos. En aquest sentit, Gaudin i Riba han compartit la possibilitat que el Principat pugui accedir a instruments de finançament externs en cas de necessitat. Finalment les dues parts han acordat realitzar un seguit de reunions tècniques bilaterals durant els propers mesos per aprofundir en certs aspectes vinculats a la negociació de l'acord d'associació entre Andorra i la UE.

Durant aquestes setmanes Riba està mantenint diferents trobades d'alt nivell per preparar la represa de la negociació entre Andorra i la Unió Europea que iniciarà de manera virtual el proper 10 de juny. A més de les reunions amb els seus homòlegs de França i Espanya, el secretari d'Estat també té previst parlar amb els caps negociadors de Mònaco i San Marino i amb els representants dels coprínceps. També es preveu que es pugui trobar amb el nou cap negociador de la UE, que s'ha de nomenar durant els pròxims dies.

tracking