Negocis

Andbank guanya la subhasta per comprar Bank Degroof Petercam

L’entitat bancària continua creixent a Espanya a través de la política d’adquisicions

Andbank guanya la subhasta per comprar Bank Degroof PetercamFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Andbank va resultar el guanyador de la subhasta per tal de fer-se amb Bank Degroof Petercam Spain, l’antic Privat Bank, que havien creat un grup d’empresaris catalans i que avui dia era filial del grup belga Degroof. En aquest sentit, el banc andorrà passarà a controlar la cartera de valors que té Bank Degroof Petercam Spain i que s’estima en uns 1.300 milions d’euros.

Un dels motius principals que van portar que Degroof es volgués desprendre de la seva filial espanyola, era la voluntat del grup belga d’abandonar aquest mercat, després de més de 20 anys interactuant-hi, però sense arribar a assolir les quotes desitjades, i que, a més a més, en els darrers exercicis l’entitat havia registrat pèrdues. Cal recordar que el grup va entrar a Espanya l’any 1999, quan es va fer amb el 51% de les accions de l’aleshores anomenat Privat Bank.

Aquest fet va motivar que s’iniciés un procés de venda mitjançant la subhasta, on Andbank es va acabar imposant a altres grups interessats com Singular Bank o el també andorrà MoraBanc. El preu de sortida es va fixar en uns 25 milions d’euros. No obstant això, fonts del sector van confirmar que la venda s’ha fet per una quantitat sensiblement inferior.

La compra reforça l’aposta estratègica que està fent Andbank Espanya. En aquest sentit, cal recordar que la filial espanyola del banc andorrà va tancar el 2019 amb uns beneficis rècord que es van elevar fins als 10,9 milions d’euros, que van suposar un increment del 38% respecte a l’exercici del 2018. A més a més, en el mateix balanç i per primer cop es van superar els 10.000 milions en la cartera de valors. Aquesta adquisició se suma a la que va fer la mateixa entitat fa poc més de dos mesos de la societat gestora Esfera Capitals i a l’acord tancat entre MyInvestor (de la qual Anbdank Espanya en té el 51%) i el portal immobiliari Idealista, per tal d’impulsar l’oferta de subrogació d’hipoteques.

tracking