Govern estalviarà un milió i mig d'euros amb els cossos especials

El personal de Prevenció i Extinció d’Incendis i Salvaments, policia, banders, penitenciaris, i duaners no cobrarà la remuneració de les hores extraordinàries ni les formacions

Cotxe dels bandersArxiu

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els cossos especials no rebran la remuneració de les hores extraordinàries arran de la situació per la Covid-19, segons ha explicat el ministre Portaveu, Eric Jover. Aquesta mesura, que ha estat aprovada avui pel consell de ministres i ja s'aplicava al personal de l'administració pública, permetrà a l'executiu estalviar un milió d'euros. El personal de Prevenció i Extinció d'Incendis i Salvaments, policia, banders, penitenciaris i duaners també ha renunciat a rebre totes les formacions, valorades en un import total de 500.000 euros, i a una reducció de la despesa destinada al material. En aquest sentit, el consell de ministres també ha valorat positivament les mesures d'estalvi que s'han impulsat en les negociacions entre la ministra de Funció Pública, JudithPallarés, i els sindicats.

El ministre Eric Jover també ha destacat aquesta tarda l'entrada en funcionament del segon programa de crèdits tous, que estarà dotat amb 100 milions d'euros amb un interès del 0%. Jover ha detallat que s'hi podran acollir empresaris i autònoms que necessitin fer front al pagament de la part patronal en el cas de suspensions temporals de contractes de treball o reduccions de jornada laboral, refinançament de quotes creditícies o que necessitin finançar les inversions destinades a adequar els locals per a l'atenció al públic, tal com requereix el Govern arran de la pandèmia. En aquest sentit, Jover ha destacat que l'import sol·licitat per a aquest darrer cas no pot ser superior als 15 euros per metre quadrat i que la segona línia de crèdits tous contempla, com ja es va fer en l'anterior, que els professionals puguin demanar imports equivalents a tres mesos dels costos que suposen el pagament dels salaris o el refinançament dels préstecs bancaris. Els requisits per poder-se acollir a aquest programa d'avals públics són que els professionals estiguin establerts al país, que els negocis presentin tensions de tresoreria vinculades als efectes per la Covid-19, i que no tinguin deutes amb l'administració pública. Així mateix, no es permet que es reparteixin dividends mentre els ajuts econòmics estiguin vigents i les empreses o autònoms que ja hagin rebut un crèdit tou de l'anterior programa poden sol·licitar de nou, si així ho desitgen, un aval d'aquesta partida.

El Govern ha aprovat avui l'ajornament de la prova d'aptitud per exercir d'agent i gestor immobiliari que estava prevista pel 26 de juny i que finalment se celebrarà el 4 de setembre, i el document actualitzat de les Contribucions determinades en l'àmbitnacional d'Andorra en la lluita contra el canvi climàtic. Jover ha destacat que el Principat és un dels deu primers països que valida i entrega aquest text a l'Organització de les Nacions Unides i que referma el compromís amb el medi ambient i la sostenibilitat per reduir l'emissió de gasos d'efecte hivernacles. Pel que fa al ministeri d'Educació, el consell de ministres ha aprovat els eixos estratègics del programa de suport a la recerca, on aquest any s'hisumen projectes relacionats amb la salut a més de la prioritat en estudis sobre sostenibilitat, 'BigData', i del patrimoni cultural o natural del país. Així mateix, l'executiu ha aprovat la resolució de la convocatòria complementària als ajutsPOCTEFAamb una dotació total de 100.000 euros que han anat destinats a diversos estudis de l'Institut d'Estudis Andorrans (IEA) i elCentre d'Estudis de la Neu i de la Muntanya (CENMA). La finalitat és promoure la cooperació i participació andorrana en projectes europeus del programa que es desenvolupa entre Espanya, França i Andorra.

tracking