Urbanisme

Els edificis a mig construir s'hauran d'acabar o s'enderrocaran

El ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres, ha explicat les modificacions del Reglament de Construcció, que entrarà en vigor a partir de demà

Els edificis construïts que no estiguin acabats s'hauran d'enderrocarFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els edificis que van quedar abandonats a mig construir s'hauran de finalitzar o hauran de ser enderrocats, segons ha explicat el ministre d'Ordenament Territorial, Jordi Torres aquesta tarda. L'objectiu d'aquesta mesura, que el consell de ministres va aprovar la setmana passada i que entrarà en vigor a partir de demà amb la seva publicació al Butlletí Oficial del Principat d'Andorra (BOPA) dins de les modificacions del Reglament de Construcció, és evitar que es perpetuïn les imatges d'immobles inacabats pel país, els quals segons Torres són una dotzena d'habitatges, com a mínim. Pel que fa als edificis existents es podran atorgar llicències per acabar-los, complint la normativa que era vigent en la data de la llicència caducada, i els propietaris tindran 18 mesos per presentar la sol·licitud. El ministre també ha especificat que per evitar que en el futur hi hagi edificis inacabats el Govern estableix que passats dotze mesos de la data de caducitat de la llicència urbanística, si l'immoble no compta amb els tancaments, la coberta, les façanes i els acabats exteriors finalitzats, el comú requerirà al titular de la llicència que l'enderroqui en un termini de temps amb l'objectiu d'evitar "que el nostre territori estigui ple d'excavacions i esquelets que no tenen cap funcionalitat".

Una de les novetats que també recull el Reglament de Construcció és la prohibició d'atorgar durant3anys una llicència d'edificació si es disposa una d'antiga sobre excavació sense edificació. Torres ha destacat que els moviments de terra han de tenir una finalitat, com ja va anunciar l'executiu després de l'esllavissada a la zona de la Portalada, i que a més del termini de finalització total de l'edificació també s'introduirà un període parcial per acabar l'excavació. Així mateix, el projecte ha de definir les condicions d'execució durant l'excavació i les definitives mentre que, en cas d'aturada de l'obra amb el desmunt fet no podrà superar els3mesos de durada i serà el comú qui ho haurà de requerir al promotor. Altres punts que regula el reglament són la definició dels usos de l'edificació, les condicions mínimes d'habitabilitat, la tramitació de lesllicènciesde construcció, les condicions generals de l'execució de les obres i l'entrada en ús de l'edifici, com el certificat final d'obra o la cèdula d'habitabilitat.

tracking