L'intermediari dels tests assegura que "Andorra ha fet un gran descobriment"

Juan Ignacio Martínez Roldán explica en una entrevista a TV3 que la demanda per adquirir les proves s'ha multiplicat i lloa l'emprenedoria del Govern

Juan Ignacio Martínez Roldán, en l'entrevista a FAQs

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Juan Ignacio Martínez (Jim) Roldán, el metge i empresari català que va fer d'enllaç pel Govern en l'adquisició dels tests d'anticossos massius va explicar ahir en una entrevista al programa FAQs de TV3 que la demanda dels tests ha crescut molt des que els va adquirir Andorra. En bona part, això és degut també a la visió que va tenir el Principat, que va ser el primer país del món en posar a disposició de tota la població una prova d'aquestes característiques, i posteriorment molts altres l'han seguit. "Andorra ha fet un gran descobriment", va indicar Roldán en el programa de televisió, en el qual va recordar que a Wuhan, la cuna de la pandèmia, estan fent un experiment similar amb tres milions de persones. "Ha estat un país completament emprenedor. Era un test voluntari i l'ha fet el 90% de la població", va comentar el metge català, que novament va explicar el procés que va seguir per poder aconseguir els 150.000 tests. En total van passar 18 dies des que el van trucar per primera vegada fins que el material va arribar al país, i va ser el director del SAAS, Josep Maria Piqué, el primer que el va contactar per explicar-li la iniciativa.

Roldán va assegurar estar molt orgullós de donar suport a la iniciativa d'Andorra i va lloar la tasca que havia fet l'executiu del Principat. "Si ho escoltéssim de Dinamarca, Islàndia, o qualsevol altre país, diríem que tenim un país on emmillarar-nos. Però és que aquests senyors mengen els mateixos calçots que nosaltres al febrer, és a dir, que són els nostres cosins germans. Per a mi, és un gran honor haver participat en aquest experiment", va cloure Roldán.

tracking