Els sanitaris cubans d'Andorra signen un manifest de rebuig als atacs dels Estats Units

Els membres de la brigada desplaçada al Principat asseguren que la millor manera de defensar la patria en el seu cas és complint amb la feina humanitària que se'ls ha encarregat

Els sanitaris cubans s'afegeixen a les mostres de suportDiari d'Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els 39 sanitaris cubans que es troben a Andorra per ajudar en la lluita contra la pandèmia de la Covid-19 han signat un manifest conjunt en el qual rebutgen efusivament l'atac que va rebre la seu de l'ambaixada cubana als Estats Units durant aquesta setmana. En l'escrit, donen suport al ministre de relacions exteriors, Bruno Rodríguez Parrilla, i a les declaracions que va fer en relació al succès, el qual qualifiquen de terrorista. En aquest sentit, assenyalen que "ens sentim orgullosos de viure en un país que no és terrorista, no permet l'ús d'armes de foc i és intolerant amb les tràfic de drogues. Molt al contrari del que passa als Estats Units, que té un govern que de manera molt hipòcrita es permet confeccionar un llistat de països que no col·laboran en la lluita antiterrorista, en la qual no ha inclòs la nostra estimada pàtria".

A més, els metges i infermers de Cuba han expressat el seu compromís de seguir desenvolupant un bon paper en representació de la medicina del seu país "en aquests temps en què l'imperalisme intenta infravalorar el caràcter humanitari i solidari de les missions mèdiques en països estrangers". També reafirmen la importància i motivació de la seva tasca assegurant que estan "convençuts que la millor forma de defensar la nostra pàtria és, en el nostre cas, el compliment de la feina humanitària que se'ns ha sol·licitat i que ens omple de satisfacció". Finalment, conclouen el comunicat amb quatre exclamacions clares i concises: "Avall l'imperialisme!", "Som continuïtat!", "Patria o mort"", i "Guanyarem!".

tracking