Un diputat d'extrema dreta francès critica que no es doni suport a Andorra

Louis Aliot, membre de Rassemblement National i exmarit de Marine Le Pen, lamenta la negativa de França a la demanda del suport econòmic del Govern

Un diputat d'extrema dreta francès critica que no es doni suport a Andorra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Louis Aliot, membre del partit Rassemblement National i exmarit de la líder de la formació Marine Le Pen, ha criticat en una piulada la negativa de França a la demanda d'ajuda del Govern d'Andorra. El polític d'extrema dreta francès, que també ésdiputat de la regió Pyrénées-Orientales, membre de la comissió de defensa i forces armades francesa, i conseller municipal de Perpinyà, ha assenyalat en un tuit realitzat aquest matí que "els andorrans són els nostres amics. Castigar-los durant aquest període és criminal. És un Coprincipat juntament amb França. La negativa del govern francès és inadmissible...". Aliot ha afegit un enllaç a una notícia d'un mitja del seu país que es fa ressò de la carta que Eric Jover va enviar al seu homòleg francès, i que el Diari va publicar a principis d'aquesta setmana, així com la negativa de l'executiu gal a la demanda d'ajuda.

La justificació del Govern francès va ser que no està en disposició de ser una alternativa de finançament per a Andorra perquè es troba en una situació econòmica molt delicada i el Banc de França no pot atorgar un crèdit a un país tercer sense el vistiplau del Banc Central Europeu (BCE). El cap de Govern, Xavier Espot, va precisar el dilluns que aquesta no era l'única via de suport econòmic en la qual s'havia treballat.

Un diputat d'extrema dreta francès critica que no es doni suport a Andorra

tracking