Pandèmia mundial

Retorn a les aules el 2 de juny amb limitacions

Educació decideix que la reobertura de les escoles no és obligatòria

Retorn a les aules el 2 de juny amb limitacionsEduard Comellas

Creat:

Actualitzat:

El ministeri d'Educació ha fixat la reobertura de les escoles per al 2 de juny i ha decidit que no sigui obligatòria. Els centres tindran llibertat per organitzar l'activitat respectant els criteris sanitaris que estableixen que hi pot haver un màxim de 15 alumnes per classe i que han d'estar separats per una distància de dos metres, segons ha pogut saber el Diari. Les condicions de la represa de l'activitat lectiva s'han plasmat en un document pedagògic que està elaborant Educació prenent com a base el que s'ha fet a Europa i sobretot a França que la ministra Ester Vilarrubla presentarà als directors dels centres i al Sindicat d'Educació.

Les escoles tindran autonomia per decidir si hi ha servei de menjador, si permeten que els alumnes surtin al pati, si les classes es faran per torns de matí i tarda o en dies alterns en funció de la distribució que puguin fer per complir amb la limitació d'estudiants per aula i de la separació que hi d'haver entre ells. Educació fixa que hi hagi prioritat per als escolars amb alguna discapacitat i per als que han tingut alguna dificultat per qualsevol motiu per seguir l'aprenentatge telemàtic que s'ha fet durant els dos mesos i mig que hauran passat des de que es van tancar els col·legis el 13 de març fins que es puguin reobrir a principis de juny.

L'altra prioritat que es marca per acollir alumnes és que estiguin a cursos de canvi d'etapa perquè necessiten arribar al nou nivell amb una base d'ensenyaments adquirits. Seria el cas per exemple dels infants que estaven aprenent a llegir i escriure perquè quan passin de cicle ja haurien d'haver assolit aquests coneixements.

Entrevistes concertades o recollida de material

El Govern també permetrà la reobertura parcial dels centres educatius des de dilluns perquè els docents puguin accedir a les instal·lacions per recollir material o concertar entrevistes presencials. L'executiu preveu que les escoles que ho considerin oportú puguin fer determinades activitats d'avaluació presencial puntualment amb cita prèvia per fer un balanç del curs acadèmic i de la progressió dels aprenentatges, però en cap cas serà un retorn a l'activitat lectiva presencial. El Decret considera que les activitats d'avaluació són totes les que permeten recollir informació del candidat amb la finalitat d'emetre un judici de valor i poden ser proves escrites, pràctiques o entrevistes orals. La reobertura parcial estarà permesa per a centres públics i privats, així com els d'ensenyament superior i l'Escola de formació de professions esportives i de muntanya (Efpem). En tots els casos serà necessària la utilització de la mascareta per accedir al centre, s'haurà de mantenir una distància de seguretat de com a mínim dos metres, es limitarà l'aforament a un terç de la cabuda màxima dels espais i les aules, així com a cinc persones el nombre d'assistents a les entrevistes, i s'haurà de disposar de gels hidroalcohòlics per rentar-se les mans.

tracking