L'OMS adverteix que la Covid-19 podria ser un nou virus endèmic

El Regne Unit es converteix en el país d’Europa amb més defuncions, amb més de 41.000 òbits

L'OMS adverteix que la Covid-19 podria ser un nou virus endèmic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) adverteix que el nou coronavirus podria no anar-se mai i “convertir-se en un altre virus endèmic, com el VIH”, segons va indicar el director d’emergències sanitàries de l’OMS, Mike Ryan, en roda de premsa, qui va assegurar la necessitat de mostrar-se “realista” davant aquesta situació, perquè “ningú no pot predir si aquesta malaltia acabarà desapareixent”.

Ryan, que va comparèixer al costat del secretari general de l’OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, i l’epidemiòloga de malalties infeccioses de l’OMS, la doctora Maria van Kerkhove, va exemplificar la situació del nou coronavirus amb la del VIH o el xarampió, presents avui dia i, en el cas del VIH, amb el qual milers de persones a tot el món conviuen. No obstant això, i malgrat que Ryan considerés que no és prudent generar expectatives sobre quan es posarà fi a la malaltia, va assenyalar que una vacuna ofereix “una oportunitat”, però ha “de ser altament efectiva i estar disponible per a tothom”.

En la roda de premsa, Ryan també va ser qüestionat sobre els atacs als treballadors de la salut i algunes minories que estan sent víctimes en moltes parts del planeta des que va començar la pandèmia, i va atribuir-los a la ignorància i la falta d’informació i educació de la població. El director d’emergències sanitàries va condemnar els atacs i va apuntar que a l’abril es van registrar més d’una trentena d’incidents “bastant greus” en una dotzena de països.

“La pandèmia de la Covid-19 està traient el millor de nosaltres, però també el pitjor. Algunes persones es creuen autoritzades a expressar les seves frustracions contra aquelles que estan tractant d’ajudar. Aquests són actes de violència i discriminació sense sentit que han de ser combatuts”, va assenyalar Ryan.

Fins al moment s’han registrat 4,3 milions de casos de contagis i gairebé 300.000 morts per Covid-19 a tot el món, sent els Estats Units el país més afectat per la pandèmia. El Regne Unit s’ha convertit en el país d’Europa amb major nombre de morts i el segon del món, després dels Estats Units, amb més de 41.000 defuncions. Pel que fa a Espanya, actualment hi ha registrats gairebé 230.000 casos i més de 27.000 morts. França ja és el quart país d’Europa amb més morts amb coronavirus, en registrar 27.074 morts amb més de 140.000 positius, i Alemanya supera els 7.800 morts amb més de 174.000 casos.

tracking