El Pas no rebrà un tracte preferencial per l'arribada de turistes

El ministre Jordi Gallardo reivindica el “protocol de país” per a la reobertura econòmica d’Andorra perquè esdevingui un territori lliure de Covid-19

Inspecció de Treball detecta 52 acomiadaments indeguts i ha obert una investigacióA. Esteban

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, JordiGallardo, ha afirmat aquest matí, durant la compareixença pública en la comissió legislativa d'Economia, que el Pas de la Casa no rebrà un tracte preferencial per a l'arribada de turistes. "Som conscients que necessiten ingressos, però tindran el mateix tracte que la resta del país", ha asseguratGallardoa la pregunta de la consellera demòcrata, MariaMartisella, sobre la reobertura econòmica de la localitat encampadana. "Sócconscient que és un territori important i el pes que té en el PIB. He fet fins a tres reunions des quesócministre amb el teixit econòmic del Pas de la Casa. Però no podem pensar només en una acció comercial per al Pas de la Casa", va sostenir el ministre. En aquest sentit, el titular d'Economia ha recordat que s'està treballant en un "protocol de país" respecte a l'arribada de turistes, els quals ha remarcat que "no poden posar en risc la situació sanitària del país". Per aquest motiu,Gallardoha declarat que totes les decisions s'estan balancejant entre criteris sanitaris i econòmics. "Com a país no ens podem permetre obrir precipitadament per tornar a tancar. Les ganes de poder obrir sense fer-ho de manera preparada seria un error", ha exposat el ministre. En relació amb aquesta qüestió,Gallardoha posat en relleu que, tenint en compte la gestió de la crisi sanitària, "ens podem posicionar com un territori lliure deCovid-19", raó per la qual ha apostat per una marca de país que permeti ser una "destinació de confiança". Així mateix, Gallardo ha assegurat queel Govern no preveu l'increment de cap figura impositiva perquè la voluntat de l'executiu "no és aquesta" i té com a objectiu, a diferència d'altres països, mantenir-ho per continuar "sent competitius".

Treball detecta 52 acomiadaments indeguts durant la crisi

El ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo, compareix aquest matí a la comissió legislativa del Consell General per analitzar la situació econòmica del país arran de la crisi sanitària. En la compareixença ha explicat que des del 14 de març s'han realitzat fins a 305 acomiadaments i Inspecció de Treball n'ha detectat 52 que han estat de manera indeguda. A més, ha obert un expedient per procedir a una investigació.Per altra banda, el ministre ha assenyalat que fins el 12 de maig s'havien rebut 1.220 sol·licituds d'ERTO i reduccions de la jornada laboral que afecten a 9.544 assalariats. El 25,5% de les sol·licituds són fins a finals de juny i el 39,7% fins a final de desembre. Del total d'assalariats afectats, 7.447 (78%) corresponen a ERTO i 2.097 (22%) a reduccions de la jornada laboral.

tracking