Pandèmia mundial

Ocupació suma 1.251 persones aturades

La xifra d'inscripcions a finals d'abril suposa un increment de 800 desocupats respecte del 2019

Jover i GallardoSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El servei de d'ocupació acumula 1.251 inscripcions de persones sense feina que suposen gairebé el triple d'aturats de l'abril de l'any passat, que eren 454, segons les dades anunciades pel ministre d'Economia, Jordi Gallardo, que ha detallat que 444 dels desocupats tenien un contracte de durada determinada i altres anys no es registraven a Ocupació perquè feien vacances i després tenien opcions de trobar feina. La "incertesa laboral" que ha provocat la crisi per l'aturada econòmica ha fet que s'hagin inscrit per poder tenir accés als ajuts a la desocupació d'Afers Socials, ha manifestat el ministre, i ha recordat que el Govern ha flexibilitzat els requisits per gaudir de la prestació amb l'objectiu d'ajudar més persones que han perdut la font d'ingressos.

Jordi Gallardo ha explicat que la xifra registrada aquest abril és la més alta que ha tingut mai Ocupació, tot i que l'any 2013 es va fregar els 1.200. El ministre Eric Jover ha insistit que el Govern proposarà programes de formació perquè els aturats es puguin reincorporar al mercat laboral i ha destacat que aquest atur no té a veure amb el model econòmic del país i que està motivat per la crisi exògena general i que es treballa perquè l'impacte "pugui durar el mínim possible i hi posem els recursos necessaris". El ministre Portaveu ha remarcat que l'obertura de nous sectors i la possibilitat que es pugui reiniciar l'activitat turística ha de permetre donar cabuda a part dels desocupats i Gallardo ha apuntat que la represa d'algunes activitats pot comportar que al maig es registrin nous acomiadaments però que el Govern està posant ajuts de més de 300 milions per donar suport als empresaris perquè mantinguin les plantilles. I ha afegit que les ofertes laborals que les empreses tenien previstes per a l'abril i que han quedat "en l'aire" es poden confirmar amb el retorn a l'activitat i que per obrir noves quotes d'autorització de treballadors estrangers per a l'hivern tindran prioritat les persones inscrites a Ocupació "per donar resposat als residents perquè ens preocupa la situació i estem treballant perquè la xifra sigui el més gestionable possible".

El nombre d'aturats fins a l'abril inclou 305 persones que han estat acomiadades de la feina i 19 corresponen a empreses que han cessat l'activitat per l'aturada econòmica. Al març els efectes de la crisi es van notar en un augment de dos centenars de desocupats ja que es va arribar a 644 inscrits davant dels 437 que hi havia el mateix mes del 2019.

Jordi Gallardo ha explicat que el registre d'acomiadats que es va posar en marxa des de l'inici de l'epidèmia del coronavirus acumula 928 inscripcions i en tots els casos el departament de Treball s'ha posat en contacte amb ells per fer comprovar que les condicions de l'acomiadament eren correctes i que havien rebut la indemnització que fixa la llei.

tracking