El Consell aprova prendre en consideració la proposició de llei de transparència i accés a la informació pública

El Consell General ratifica el conveni amb el Govern de la Federació Russa per suprimir els visats de viatges mutus

El Consell aprova per unanimitat la modificació de la Llei del notariatConsell General

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consell general ha aprovat en la segona sessió ordinària de la jornada prendre en consideració la Proposició de llei qualificada de la transparència i d'accés a la informació pública que havien preparat els tres grups de la majoria. Durant la sessió, tant el grup parlamentari Terceravia com el PS, que ha titllat la proposició de "poc profunda", han mostrat la seva voluntat de poder treballar el text en comissió. L'anàlisi de la proposició s'ha aprovat per assentiment i es podran presentar esmenes en els pròxims 15 dies.
En el segon punt de l'ordre del dia se sotmetiaa examen i votació la Proposta d'aprovació del Conveni entre el Govern del Principat d'Andorra i el Govern de la Federació Russa sobre les condicions de supressió dels visats entre els viatges dels ciutadans dels dos països. La proposta també s'ha aprovat per assentiment.
Abans d'aquestes dues aprovacions, el Consell General ha celebrat una primera sessió ordinària en la qual ha aprovat per unanimitat el projecte de llei de modificació de la Llei del notariat que pretén solucionar la situació de bloqueig derivada del cessament de Josep Estañol per problemes de salut. En el document es contempla que en cas de cessament sobtat s'apliqui el mateix protocol que en cas de supressió de la notaria per tal que tota la documentació i els protocols del professional cessat es puguin integrar informatitzats a la Cambra de Notaris i l'Arxiu de Protocols. La llei també recull la voluntat de flexibilitzar la formació dels notaris.
tracking