Pandèmia mundial

Sortides a la muntanya i més hores des de dimecres

Els ciutadans podràn sortir una hora diària o dues en dies alterns i es permet agafar el cotxe per fer els desplaçaments i fer ciclisme

Sortides a la muntanya i més hores des de dimecresSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern ha anunciat que el bon comportament de la corba epidemiològica permet que a partir de dimecres s'autoritzi fer més sortides amb una ampliació a dues hores en dies alterns segons el número de l'edifici o amb sortides diàries d'una hora, a elecció del ciutadà. Xavier Espot ha explicat que es permetrà fer activitats a la muntanya que no impliquin risc que ha concretat en fer senderisme, córrer o pesca.

Les ampliacions inclouen la pràctica del ciclisme tant de carretera com de muntanya i com a mitjà de transport i el ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha precisat que es pot agafar el vehicle per anar a passejar per la muntanya i per portar la bicicleta fins el lloc on es vulgui fer la ruta i s'acaba la limitació de no poder-se allunyar més de dos quilòmetres del domicili. I els horaris per fer activitat esportiva es fixen des de les 6 a les 9 del matí i des de les 19 de la tarda fins a les 22 de la nit, i no hi ha restriccions quan es tracta de fer senderisme o córrer per la muntanya "perquè no hi ha col·lisió amb d'altres persones".

Espot ha ressaltat que a Andorra no es farà una llista específica del que pot fer cada persona perquè aquí no s'ha decretat l'estat d'alarma com a molts altres països sinó que hi ha hagut recomanacions que la població ha seguit amb civisme i responsabilitat i ara en la fase de desconfinament s'apel·la a la mateixa actitud i al sentit comú per decidir el que cadascú ha de fe i ha afegit que el Govern fa un vot de molta més confiança als ciutadans amb les restriccions que s'eliminen i l'obertura de negocis que es farà dilluns vinent. Comportaments en els que inclou la possibilitat de trobar-se amb d'altres persones o si algú vol anar a la mare o al pare que potser són persones grans i ha incidit que el resultat del test que ja tenen molts ciutadans és una eina idònia per valorar-lo. Martínez Benazet ha reblat que les persones que estiguin pendents de passar una PCR per haver donat IgM positiva han d'anar amb més cura i després tothom es podrà relacionar en la vida social més, remarcant que li preocupa especialment que es respecti la franja de sortides de les persones grans entre les 11 i les 14 hores. El cap de Govern ha destacat que aquesta limitació horària es manté "inalterable i ha de ser objecte d'atenció perquè per a les persones de més de 70 anys està tenint conseqüències fatals de vegades el contagi del SARS-CoV-2".

Martínez Benazet ha manifestat que s'ha esperat a ampliar les hores de lleure després de conèixer el nivell d'afectació de la malaltia a la població que està revelant el cribratge i ha assegurat que el risc de rebrot "segueix existint però si se segueixen les mesures preventives creiem que l'epidèmia seguirà controlada".

tracking