pandèmia mundial

Professionals sanitaris i perruqueries obriran a partir de dilluns

El cap de Govern ha anunciat que a partir del 18 de maig reprendran l'activitat veterinaris, barberies i centres d'estètica, entre altres

Professions sanitàries i perruqueries obriran el dillunsSFGA/JAViladot

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El cap de Govern, Xavier Espot, ha anunciat aquesta tarda que a partir de dilluns que ve molts negocis podran reprendre l'activitat comercial. Espot ha detallat que el 18 de maig s'implementarà la primera part de la fase tres que permetrà l'obertura de sectors com les professions sanitàries, les consultes veterinàries, perruqueries, barberies i centres d'estètica, activitats d'edició i gràfiques, agències de publicitat i d'intermediació de personal, entre d'altres. El cap de Govern ha especificat que aquesta reobertura es farà "si continua la dinàmica" de les dades epidemiològiques i ha detallat que es tindrà especial atenció en el servei que ofereixen perruqueries i centres d'estètica perquè poden esdevenir un focus de contagi arran de la proximitat entre les persones que hi treballen i les que hi assisteixen. Així mateix, ha informat que el col·lectiu que forma part d'aquests serveis s'haurà de formar en mesures d'higiene i que només s'hi podrà assistir amb cita prèvia, sempre que l'establiment garanteixi una bona desinfecció entre un client i l'altre.

Xavier Espot ha explicat que durant aquesta fase uns 2.000 treballadors tornaran a l'activitat, els quals s'afegiran als 26.706 que hi ha actualment al mercat a ple rendiment i als 2.612 que ho fan amb serveis de guàrdia, i que el nombre de treballadors que quedarà per assolir la plena activitat serà de 13.755. El cap de Govern també ha afirmat que l'executiu està valorant les condicions per a la reobertura d'establiments d'hostaleria que tinguin poca afluència, com podrien ser bars i restaurants. Pel que fa a la restricció de mobilitat amb els països veïns, Espot ha comentat que encara no hi ha prevista una data oficial confirmada i que s'ha creat un grup interministerial per compartir estratègies amb Espanya i França onhiparticipen Afers Exteriors, Justícia i Interior, Salut, Turisme, Economia i Afers Europeus. Tampoc té data ferma el retorn a les aules, ja que Espot ha reiterat que la tornada no serà abans de l'1 de juny.

tracking