Pandèmia mundial

Hoteleria i comerç sumen el 60% d'ERTO

Un total de 8.716 assalariats estan afectats per la suspensió temporal de contractes o per la reducció de jornada

Hoteleria i comerç sumen el 60% de peticions d'ERTOFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un 31,8 per cent de les sol·licituds presentades a Govern per suspendre contractes de treball de forma temporal o reduir jornades laborals corresponen a l'hoteleria i el 27,9 al comerç, segons ha informat avui el ministre Portaveu, Eric Jover, que ha explicat que el total d'empreses que s'han acollit a les mesures especials han estat 1.052 amb unes plantilles d'11.400 assalariats, dels quals 6.890 tindran una suspensió del contracte i 1.826, reducció de jornada.

Les peticions del comerç provenen d'un 10% dels establiments però tenen afectació per al 40% dels treballadors del sector el que indica que es tracta d'empreses grans que tenen diverses botigues i molts empleats, ha precisat Jover. En el cas de l'hoteleria el total d'assalariats inclosos a les mesures especials previstes per l'aturada econòmica provocada per la crisi sanitària és d'un 54% dels que hi treballen en aquest àmbit segons les peticions fetes per 335 empreses, un 32% dels negocis del sector. El rànquing de peticions d'ERTO situa el sector de serveis d'altres activitats socials amb un 12,3% en tercer lloc, seguit de les activitats immobiliàries, de lloguer i de serveis empresarials amb un 11% i de les activitats sanitàries, veterinàries i socials que sumen el 6,3% dels expedients que ha rebut el Govern des de que va entrar en vigor la segona llei òmnibus amb mesures específiques per ajudar el teixit econòmic. Eric Jover ha reiterat que l'objectiu de la normativa és que es puguin aguantar les plantilles i ha indicat que 19 empreses de la construcció ha presentat peticions per suspendre contractes o reduir jornada, un 1,8 del global que s'han formalitzat a Treball i ha precisat que els contractistes ja van informar que volien mantenir les plantilles després de reprendre l'activitat dilluns 4 de maig. El ministre ha recordat que el silenci administratiu suposa que s'atorga la peticio de l'empresari i que els equips del ministeri treballen activament en la revisió dels dossiers que s'han presentat.

Dos milions al fons solidari

Eric Jover ha donat durant la compareixença d'avui les xifres del fons solidari que acumula 2.166.000 euros i del que ha destacat les aportacions del MoraBanc amb la iniciativa de la samarreta del Partit de la teva vida que ha aconseguit recaptar 28.120 euros i també els diners recollits amb l'enviament de 29.450 SMS al telèfon 828 que sumen 58.900 euros.

tracking