Pandèmia mundial

Joan Verdú i Cande Moreno es disculpen per anar a la festa

Els esquiadors es mostren penedits per un comportament que el jove considera "irreflexiu i irresponsable" per saltar-se el confinament

Govern expedienta a dos esportistes becats per saltar-se el confinamentFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Joan Verdú i Cande Moreno han fet públic a les xarxes socials missatges de penediment per haver assistit a la festa de Sant Julià que ha provocat que el Govern els obri un expedient per contravenir el compromís que tenen com esportistes d'alt rendiment becats. Verdú manifesta que va tenir un comportament "irreflexiu i irresponsable" per participar en la festa i afirma que vol disculpar-se públicament "per la meva conducta poc solidaria i poc respectuosa en aquests moments tant difícils i complicats pel nostre país. Pocs minuts després l'esquiadora ha fet un tuit on assegura que no troba "arguments per justificar aquest acte" i destaca que "aquest comportament no es tornarà a repetir. He comès un error i demano disculpes".

El ministeri d'Esports ha anunciat aquesta tarda en un comunicat l'obertura d'un expedient a dos esportistes beneficiaris del programa de beques d'alt rendiment per saltar-se el confinament i participar en una festa el cap de setmana passat. El ministeri considera que els dos becats han vulnerat el principi de responsabilitat i exemplaritat que estan obligats a mantenir pel compromís que van adquirir quan van signar acollir-se al programa d'ajuts del Govern i remarca que els dos expedientats contravenen les recomanacions fetes públiques des de l'executiu per a tota la ciutadania amb l'objectiu d'evitar la propagació de la infecció del coronavirus.

El procés que s'ha obert suposa que de moment els dos esportistes no poden gaudir des de dimarts dels entrenaments que s'han autoritzat aquesta setmana al centre d'alt rendiment i ara poden presentar la versió sobre els fets que van succeir a un xalet d'Aixirivall.

tracking