Pandèmia mundial

Una dona de 73 anys mor per coronavirus

La víctima estava ingressat des de feia setmanes a l'UCI i el global de defuncions arriba a 47 malalts

Una dona de 73 anys mor per coronavirusTwitter

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 73 anys que estava ingressada des de feia setmanes amb intubació mecànica a cures intensives per la Covid-19 s'ha convertit avui en la víctima 47 per l'epidèmia, segons ha informat la secretària d'Estat de Salut, Helena Mas. La incidència de la infecció deixa avui un nou positiu, amb un total de 752 persones contagiades, i 526 que ja s'han recuperat del virus. Els casos actius són 179, amb una reducció del nombre de sanitaris afectats que baixa a 30 professionals i es mantenen els cinc dels cossos especials, i cinc persones ingressades a l'UCI, de les quals quatre necessiten el suport d'un respirador.

L'a`rea assistencial d'El Cedre té 20 pacients, entre els quals hi ha set de Salita, dos més que ahir, tot i que Helena Mas ha indicat que el ministeri no té constància que aquests nous infectats corresponguin a un rebrot de la malaltia en la residència escaldenca.

La secretària d'Estat ha valorat que la tendència de l'epidèmia es manté controlada com en les darreres setmanes i s'ha referit al funcionament del cribratge que ha assegurat que estan funcionant bé els diferents Stop Labs i que el que s'està fent és readaptar la temporalitat entre les cites, i es tornarà a fer per a la segona fase. Helena Mas ha destacat el paper dels metges d'atenció primària en la crisi sanitària i ha afirmat que avui poden haver tingut "una allau important" de pacients que els han intentat contactar després de tenir un resultat d'IGM positiva a les proves d'anticossos però que "s'anirà regularitzant" en les properes hores. I ha afegit que els facultatius disposen de la informació sobre els tests dels seus pacients perquè el ministeri inclou a la història compartida tot i que ha apuntat que hi pot haver un petit decalatge perquè les dades es bolquen una vegada al dia. Mas ha remarcat que les decisions sobre l'atenció als infectats pel SARS-CoV-2 es treballa amb el Col·legi de Metges i ha incidit que hi ha "comunicació constant i fluïda i coordinació per fer els protocols".

tracking