Les peticions d'ERTO afecten a 8.118 treballadors

L'executiu ha aprovat la creació d'un grup de treball entre els ministeris d'Educació, Salut i Funció Pública, per establir les condicions de reobertura de les escoles

Govern rep peticions d'ERTO per a 10.545 treballadorsSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern ha rebut 910 sol·licituds l d'empreses del país per fer suspensions temporals de treball o reduccions de jornada laboral, segons ha explicat aquesta tarda elministreportaveu, Eric Jover, fet que afecta a 8.118 treballadors assalariats, dels quals 6.477 són per suspensions temporals de contracte i 1.641 reduccions de jornada laboral. Jover ha detallat que el 23% de la plantilla d'aquestes empreses no patirà aquestes mesures, mentre que els ERTO representen el 80% de les sol·licituds i el 20% corresponen a reduccions. Pel que fa a les noves ajudes pels autònoms, el ministre ha destacat que el Govern les fixarà amb un reglament pròximament per tal de resoldre els neguits i dubtes sobre les prestacions i les cotitzacions d'aquest segon paquet de mesures.Tot i així, Jover ha volgut aclarir que els treballadors per compte propi que hagin suspès l'activitat poden acollir-se a la prestació del salari mínim sense haver d'afrontar cap pagament de cotització ni de cobertura sanitària, mentre que qui hagi reduït l'activitat també tindrà dret a la prestació, a la reducció de la cotització i a una cobertura completa. Així mateix, Eric Jover ha explicat durant la roda de premsa que el consell de ministres ha aprovat la convocatòria urgent de concessió de les ajudes per al 2020 a les entitats esportives legalment constituïdes, que estarà oberta fins al 21 de maig amb l'objectiu de poder adjudicar-les amb la màxima rapidesa possible per no perjudicar el funcionament de les entitats.

Educació i transport escolar

El Govern ha aprovat la creació d'un grup de treball interministerial entre Educació, Salut i Funció Pública, per establir les condicions de reobertura de les escoles. Jover ha destacat que les propostes de retorn a les aules i el calendari es veuran marcats per les consignes sanitàries per tal de protegir infants i adults, i que es treballarà amb els tres sistemes educatius. El ministre ha detallat que el servei d'animació esportiva també s'amplia a tots els alumnes de manera gratuïta, un servei que està dirigit a nens i nenes d'entre 6 i 9 anys que estan inscrits a l'activitat Esports Extraescolars i que s'està prestant de manera telemàtica. Per inscriure's cal omplir el formulari publicat a www.infoeducacio.ad i els alumnes nous rebran classes els dimarts i dijous a partir de la setmana que ve. Elministreportaveu també ha anunciat que el Govern mantindrà els preus del transport escolar i del buslliureper al curs 2020-2021, que seguiran en els 107,88 euros per a un viatge i en els 215, 76 euros per a dos, i en els 215,76 euros pel bus lliure. Així mateix, els beneficiaris de la beca de transport escolar que l'hagin tornat a sol·licitar per al curs vinent no hauran d'avançar l'import mentre que els abonaments del bus lliure es renovaran automàticament. La petició del carnet es podrà tramitar a la pàgina web www.infoeducacio.ad a partir de la setmana vinent.

tracking