La policia rep múltiples avisos per barbacoes

El cos ha d'actuar en diferents situacions de persones saltant-se el confinament per muntar àpats fora de casa

Control de la policia als joves que feien una barbacoaTwitter Policia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'arribada del bon temps i les bones dades epidemiològiques han portat a una relaxació d'una part de la població resident en el confinament. La policia ha rebut múltiples avisos de ciutadans que detecten reunions de gent fora de casa sense prendre les mesures de prevenció, especialment casos de barbacoes. Algunes fonts apunten que hi ha indrets del país, com la zona de Soldeu, on es donen situacions com aquesta de manera diària, principalment amb temporers com a protagonistes.

Des del cos de l'ordrerecorden que no poden presentar una sanció com a tal, i que en molts casos és competència dels serveis comunals qui poden determinar els expedients administratius que acabin amb sanció. És el cas per exemple de la barbacoa de quatre persones d'ahir a la tarda a Arinsal, on es va requerir la intervenció de la policia en detectar els infractors en un berenador comunal, i els agents de circulació de la Massana van obrir els corresponents expedients. A més, van precintar el lloc per tal que no es torni a repetir una situació com aquesta.

També el dissabte, es va requerir agents a Sant Julià després que un grup de persones muntés una barbacoa en un prat privat.En no ser un terreny públic i no ocasionar-hi desperfectes, no es va aixecar cap informe, tot i que sí que es va acabar amb l'activitat. Es va fer el mateix en dos casos més de graellades al Pas de la Casa.Per altra banda, es va haver d'acudir a una casa on s'estava muntant una barbacoa, aquesta del nucli familiar, en veure el fum que generava i pensar que es tractava d'un incendi.

La policia va lamentar els fets al seu compte de Twitter amb un missatge en què acompanyava dues imatges dels infractors. "Així no.Continuem sent responsables o l'esforç fet fins ara no ens haurà servit de res", expressava la piulada del cos d'ordre.

tracking