pandèmia mundial

Nova defunció per coronavirus

Una persona de 89 anys que es trobava hospitalitzada a planta i provenia d'El Cedre és la víctima número 44 del país per la Covid-19

Hospital Nostra Senyora de Meritxell

Hospital Nostra Senyora de MeritxellFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una persona de 89 anys que es trobava hospitalizada a planta i provenia d'El Cedre ha mort per coronavirus segons ha informat el ministre portaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa celebrada aquesta tarda. La nova víctima eleva la xifra de defuncions al país a 44 mentre que els casos totals per la malatia augmenten a 747, dos més que ahir, dels quals 231 estan en actiu i 472 persones curades. Jover ha donat el condol a la família del difunt, així com a la de Joan Seguí, qui ha traspassat per coronavirus a Barcelona. Pel que fa a les dades d'hospitalitzacions, actualment hi ha 9 pacients ingressats a planta i 10 a la Unitat de Cures Intensives, de les quals cinc d'elles estan amb ventilació mecànica, mentre que 41 professionals sanitaris tenen la infecció i cinc membres de cossos especials també estan malalts per Covid-19. A El Cedre, 21 interns pateixen de coronavirus, sis dels quals procedeixen de Salita.

El ministre ha celebrat que les dades epidemiològiques "milloren dia a dia" i ha explicat que la plataforma per demanar cita per participar en el cribratge massiu, que s'iniciarà dilluns a la població, ja ha rebut més de 60.000 inscripcions. Els diferents 'stoplabs' situats pel país han realitzat més de 2.500 proves a voluntaris, cossos especials i personal sanitari i elsfamiliarsde totes les persones que participaran en l'operativa dels tests. En aquest sentit, Jover ha destacat que avuis'hanfet 1.084 proves i ha remarcat que el comitè coordinador dels tests valora positivament el ritme de les proves i l'organització dels comuns, que ja ho tenen tot a puntper ademà passat.

Guarda d'escolars i "retorn a la normalitat"

Eric Jover ha destacat durant la roda de premsa altres temes com les donacions al Fons de Solidaritat del Govern iels missatgesal número 828, que ja sumen més de 2.080.000 milions d'euros. Així mateix, elministreportaveu ha valorat positivament la tasca del servei de guarda d'escolars que actualment atén una vintena d'infants i es preveu que amb la reobertura d'algunes activitats la setmana que ve el servei dobli elnombrede nens i nenes que s'han d'acollir durant l'horari laboral dels pares, fet que també suposarà un augment de professionals i aules, si així fos necessari. Jover també ha anunciat que el Govern "amb la seva voluntat de donar un missatge de retorn a la normalitat" comença una desescalada de les rodes de premsa i per això la següentse celebrarà dilluns, on tornarà a participar el ministre de Salut, Joan MartínezBenazet.

tracking