pandèmia mundial

Sortides de més temps i per fer més esports la setmana vinent

Joan Martínez Benazet ha explicat que el bon comportament de la corba epidemiològica fa que s'autoritzi fer noves activitats

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El comportament epidemiològic de la Covid-19 "és molt correcte", la corba es continua aplanant i per això el ministeri de Salut treballa per "fer algunes excepcions més perquè les persones puguin gaudir de més exercici, d'alguna activitat més i també de més temps o de més distància pre desplaçar-se des de casa" a partir de la setmana vinent, segons ha anunciat Joan Martínez Benazet, que no ha precisat quins canvis s'aplicaran però ha incidit que el seu equip te`cnic està valorant-lo i "si tot segueix així voldríem que hi hagués una mica més de llibertat per a totes les persones de fer passejos més llargs i més sovint i més activitats esportives a part d'anar a córrer". El titular de la cartera ha remarcat que aquestes bones xifres de poca incidència de la malaltia s'estan produint quan ja fa 14 dies que es van autoritzar les sortides de la població en dies alterns durant una hora i quan han passat 11 dies des de que van reobrir algunes activitats econòmiques "i permetrà que dilluns obrin més activitats". El ministre Eric Jover no ha volgut donar detalls dels sectors que podran tornar a la feina a partir del 4 de maig ni si un és la construcció com estava previst i ha indicat que hi haurà "una compareixença immnent" per explicar com es desenvoluparà la fase 2 que ha de començar dilluns vinent. El que sí ha exposat és que s'ha aprovat un decret per anar recuperant l'activitat als diferents departaments de l'Administració que aniran passant de serveis mínims a obrir seguint el calendari dels sectors als que hi estiguin vinculats. Jover ha indicat que quan s'activi la construcció es podran fer tots els tràmits que impliquin aquest sector i que s'ha de seguir l'operativa de prioritzar els tràmits virtuals o demanant cita prèvia al 150. Eric Jover ha anunciat que en aquesta reactivació constant s'ha previst l'obertura del centre de triatge de residus en un decret que s'ha publicat avui perquè pugui donar servei als professionals que estan reprenent l'activitat laboral.

L'anunci de Salut arriba en una jornada amb dos nous positius després de tres dies sense cap contagi de SARS-CoV-2, el que eleva l'acumulat a 745 infectats, i amb una xifra de 468 malalts recuperats, 45 més que ahir. Les defuncions es mantenen en 42 òbits i els casos actius baixen a 235, entre els quals hi ha 42 professionals sanitaris i 5 efectius dels cossos especials. L'hospital suma una desena de pacients ingressats a planta i 14 a cures intensives amb vuit connectats a ventilació mecànica a El Cedre hi ha 26 afectats, un menys que ahir, amb vuit interns que pertanyen a Salita, una persona que ha arribat directament des del domicili i set convalescents.

tracking