Govern contracta una empresa per informar dels tests

La feina s'ha encarregat a Espic que incorporarà com a personal a inscrits al Servei d'Ocupació

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Govern ha contractat una empresa especialitzada per fer les trucades amb la informació dels tests, ja que segons ha manifestat el ministre de Salut es preveu un gran volum de feina per la gran quantitat de persones que s'han inscrit per passar la prova. La tasca la desenvoluparà l'empresa Espic que ha indicat que compta amb els recursos per fer aquestes trucades i ha remarcat que el personal encarregat de trucar a la població seran persones sense feina que estan registrades al Servei d'Ocupació. Joan Martínez Benazet ha recordat que els comuns són els encarregats de posar-se en contacte amb les famílies per donar la data de la cita per passar la prova d'anticossos i després l'empresa farà la trucada per donar el resultat. I ha indicat que els ciutadans rebran una segona trucada per a la segona fase del cribratge generalitzat perquè es mantindrà una comunicació constant i fluïda i que Salut ha signat un contracte de confidencialitat amb l'empresa i amb les persones per garantir la confidencialitat de les dades sensibles que han de tractar.

Martínez Benazet ha destacat que el dispositiu està funcionant bé per fer les proves als voluntaris que s'han iniciat aquest matí i ha comentat que no li han informat que s'hagi detectat cap infectat entre les persones que s'han fet avui l'analítica. Respecte als contagiats que s'hagin pogut detectar en les proves al personal sanitari i als cossos especials ha comentat que és aviat per donar xifres perquè la quantitat de test és reduïda i podria donar una interpretació sesgada. El ministre ha indicat que li han comentat que hi ha algun professional curat de la Covid-19 que no ha donat anticossos en la prova que se li ha fet i ha exposat que està reportat per metges que hi ha persones de fins a poc més de 30 anys que no desenvolupen IGG després d'haver patit la infecció, i que es podria tractar d'un d'aquests casos. I ha recalcat que és necessari avaluar el resultat de les dues punxades perquè "els anticossos es comencen a aixecar a partir del cinquè dia de la malaltia i si fem només un els que estan en aquests dies no els detectaríem" i per això s'ha previst fer una segona fase després de catorze dies.

El titular de Salut ha explicat també que ha demanat informació al SAAS sobre el preu que han tingut el tests després de saber que Espanya ha adquirit el mateix material més barat i ha manifestat que l'encariment de les proves, que inicialment costaven uns 5 euros, s'ha produït pel control que ha fet l'agència xinesa del medicament que ha servit per garantir la qualitat del producte i donar més seguretat respecte el material escollit.

Tests als voluntaris

Escaldes-Engordany ha iniciat la primera jornada de la prova dels tests d'anticossos al personal voluntari que participarà realitzant el cribratge massiu a la població. Els cònsols Rosa Gili i Joaquim Dolsa també han passat aquest matí per l'operatiu situat a l'aparcament del Prat Gran per fer-se la prova, tot i que la jornada s'ha iniciat amb els tests als sanitaris i a les persones implicades en l'organització i l'execució de l'operativa. "Tenim moltes persones exclusivament fent això. Hi ha una vintena i ho anem adaptant al ritme de la necessitat que hi hagi" ha explicat la cònsol major, a qui el primer resultat del test ha donat negatiu i ha celebrat que " de moment no m'han enviat cap a casa". Gili ha assegurat que el comú ha treballat a fons per muntar tot l'operatiu, que ha estat "un repte important" i ha animat a la població a participar fent-se el test d'anticossos "per tenir un dibuix de la Covid-19".

Els comuns comencen a donar dia i hora pels tests

Els diferents comunshan començat a trucar avui a les persones inscrites per assignar-los el dia i l'hora del primer test d'anticossos del coronavirus, un fet que reforçarà el control i la gestió de la situació epidemiològica i que afavorirà elpas d'una estratègia de confinament total a una de confinament selectiude les persones infectades pel coronavirus i els seus contactes. Les proves, que duran uns 5 minuts i que consisteixen en una punxada al dit pràcticament indolora, es realitzaran de manera gratuïta a tothom. Serà obligatori que els membres inscrits que visquin junts a la mateixa llar vagin en el mateix vehicle, portin la mascareta posada i acudeixin amb la targeta de la CASS.

Escaldes comença a fer el tests d'anticossos als voluntaris

Escaldes fa el test d'anticossos als voluntaris

Els comuns comencen a donar dia i hora pels tests

tracking