Standard & Poor's preveu un "fort impacte" en l'economia per la crisi

L'agència reafirma la qualificació del Principat en BBB/A-2, però rebaixa la perspectiva de positiva a estable

Standard & Poor's destaca els avenços d'Andorra per adherir-se a l'FMI

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'agència de qualificació Standard & Poor's va emetre ahir al vespre una nova nota en la qual reafirmava la qualificació d'Andorra en BBB/A-2, però rebiaxava la perspectiva de positiva a estable degut a la crisi provocada per la Covid-19. L'ens preveu un fort impacte en l'economia andorrana degut a la gran dependència que té dels països veïns, especialment de l'economia espanyola, que es preveu que quedi molt perjudicada per la pandèmia. No obstant, la previsió és que l'efecte negatiu de la caiguda del PIB al país duri només durant el 2020, mentre que els anys 2021 i 2022 tornarien a ser de creixement sostingut.

Standard & Poor's també va destacar que els ajuts impulsats des del Govern per pal·liar els efectes de la crisi provocada per la Covid-19 tindran un important impacte en el deute públic. Amb tot, destacava que la gestió pressupostària i fiscal que s'ha fet al Principat els darrers anys permet assumir aquests reptes amb una relativa posició de comoditat.

Així mateix, l'agència valorava positivament les passes endavant que ha fet Andorra per adherir-se al Fons Moniteri Internacional i en les negociacions per assolir l'acord d'associació amb la Unió Europea. La nota també destacava que la gestió de la crisi per la pandèmia hagi permés estabilitzar la corba de contagi sense col·lapsar el sistema sanitari.

tracking