pandèmia mundial

Cultura i Esports manté la dotació de les subvencions del 2020

El ministeri vol seguir donant suport a les entitats dels dos sectors tot i la situació conjuntural

Cultura i Esports manté la dotació de les subvencions del 2020Fernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Malgrat la crisi sanitària, el Govern ha anunciat a través d'un comunicat que el ministeri de Cultura i Esports manté la dotació pressupostària per a les subvencions del 2020. Amb tot, hi haurà una part que es readaptarà de mutu acord amb les entitats per la manca d'activitat i competicions, la qual es destinarà a fer front a la situació generada per la Covid-19.

Pel que fa a l'apartat de Cultura, en el qual es va tancar el termini de recepció de sol·licituds el passat 6 de març, es manté la dotació de 150.000 euros de la convocatòria 2020 "per minimitzar les afectacions generades per la pandèmia i contribuir a la recuperació del teixit cultural del país". El calendari d'avaluació de les subvencions ha quedat alterat, però abans del final d'aquest mes, des del ministeri es posaran en contacte amb tots els sol·licitants per assegurar que els projectes per als quals han demanat l'ajuda seran encara viables quan s'aixequin les mesures excpecionals o per saber si s'han reconduït, i encetar així el procés d'avaluació.

D'altra banda, s'ha treballat en una revisió dels projectes amb les entitats que tenen un conveni de col·laboració signat amb el ministeri per adaptar l'import de les contribucions a l'execució real que preveuen.

En una línia similar s'ha treballat des de la secretària d'Estat d'Esports. L'objectiu és el de mantenir el ple suport a les entitats, però redimensionant les ajudes en relació a les competicions anul·lades. De mutu acord amb les federacions, el conjunt de les entitats esportives han reunit una bossas solidària amb 524.000 euros que es destinaran a fer front a la crisi sanitària. Aquesta quantitat prové d'aquelles competicions i desplaçaments que s'han anul·lat a causa del coronavirus i a les quals les entitats no hauran de fer front a aquestes despeses. Amb tot, en cap cas aquesta contribució econòmica afecta les partides relacionades amb el funcionament diari de les federacions.

tracking