pandèmia mundial

El curs escolar acabarà al juny

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, ha confirmat que les Proves Oficials de Batxillerat (POB) queden suspeses

Educació confirma que el curs escolar acabarà al junyTwitter Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El curs escolar acabarà al juny, segons ha fet saber aquesta tarda la ministra d'Educació i Ensenyament Superior, Ester Vilarrubla, que ha comparegut des de la sala de premsa de Govern acompanyada del ministre portaveu, Eric Jover, i del titular de Salut, Joan Martínez Benazet, per explicar la situació de l'àmbit educatiu al país arran de la Covid-19. Ester Vilarrubla ha destacat que el calendari escolar es mantindrà i que l'activitat lectiva es realitzarà com estava prevista, sigui de manera presencial o virtual, i ha puntualitzat que es conservaran la setmana de vacances a finals de maig i les estivals, ja que "l'estiu no ha de ser curs escolar i sempre podem pensar en altres fórmules, però no en l'activitat acadèmica reglada". La ministra ha explicat quea l’escola andorrana les notes dels alumnes es regiran per l'avaluació continuada i que "en principi tothom ha de passar de curs i només es quedarà a fer una permanència l'alumne que ho necessiti", sigui del sistema educatiu que sigui.Així mateix.latitular d'Educació i Ensenyament Superior ha fet saber que també es manté el calendari d'inscripcions per a les beques i el transport públic, les quals s'obriranpròximament.

Ester Vilarrubla ha confirmat que les Proves Oficials de Batxillerat (POB), les POBPRO, destinades a la Formació Professional, i els Diplomes d'Ensenyament Professional (DEP) del sistema educatiu andorrà queden suspeses aquest any i que per assolir el títol de Batxillerat els alumnes han d'obtenir una qualificació en totes les competències, demostrar un desenvolupament com a mínim del 50% del conjunt d'aquestes, aprovar el treball de recerca i validar com a apte el projecte de participació, actuació i servei. En aquest sentit, la ministra ha justificat la decisió de suspendre les POB perquè "no hi ha temps ni benestar social per poder dur a terme les proves oficials" i ha detallat que lesúniques persones que hauran de fer-la són els candidats lliures, ja que no compten amb avaluació continuada, els quals tenen previst fer-la al juny, tot i que encara s'ha de detallar com es desenvoluparà. Pel que fa a les proves d'accés a les universitats, la ministra ha detallat que a partir de l'1 de juny es començarà amb la preparació d'aquestes.

El servei de guarda d'escolars comença demà

La ministra d'Educació i Ensenyament Superior ha afirmat que el servei de cura d'escolars es posarà en marxa demà i que ja s'han rebut 100 sol·licituds de pares que necessiten fer-ne ús perquè han d'anar a treballar. Vilarrubla ha assegurat que ja s'ha contactat amb tots i queun total de 20 famílies seran les que utilitzin el servei des de demà i ha comentat que el ministeri no havia comunicat als docents el servei de guarda "perquè no era una activitat lectiva" i perquè tenen a disposició els col·laboradors educatius que han estat treballant en altres tasques i no havia de ser un problema.

La ministra Vilarrubla també ha detallat durant la roda de premsa que Educació han facilitat 270 tauletes a famílies que les necessitaven per mantenir les classes des de casa i que Andorra Telecom ha donat connexió a internet a un total de 67. Pel que fa a l'aplicació B-Resolt, destinada a denunciar anònimament assetjament escolar virtual o situacions de dificultat familiar a casa, Ester Vilarrubla ha puntualitzat que s'han rebut 5 alertes.

tracking