El registre pel test d'anticossos rep més de 20.000 sol·licituds

El servei per demanar la cita prèvia per fer-se la prova s'ha posat en marxa aquesta tarda i les persones que vulguin participar s'han d'inscriure's al web coronavirus.govern.ad

El test donarà llibertat de movimentsFernando Galindo

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El registre per sol·licitar la cita prèvia per sotmetre's al test d'anticossos ha rebut més de 20.000 peticions durant el primer dia en funcionament, segons ha fet saber el cap de Govern durant la roda de premsa d'aquest vespre. Espot ha destacat l'elevada xifra d'inscripcions i ha agraït a tota la ciutadania la col·laboració durant l'emergènciasanitària. Pel que fa a les dades que els usuaris envien a la plataforma del web coronavirus.govern.ad, aquestes s'incorporen a una base de dades per distribuir les hores a posteriori, posant-se en contacte mitjançant correu electrònic i SMS per proporcionar l'hora i el dia de citació. El registre per fer la inscripció havia d'estar actiu ahir al vespre, però segons ha anunciat aquest migdia el ministre de Salut, Joan MartínezBenazet, seguia inoperatiu aquest migdia perquè s'estava fent un canvi dels fitxers de recollida de dades, ja que així ho han decidit els comuns i els tècnics en una reunió conjunta. Sotmetre's a la prova dels tests d'anticossos serà gratuït per a tothom i la podran fer totes les persones, a partir dels2anys, que es trobin a Andorra. Així mateix, MartínezBenazetha detallat que la forquilla de temperatures recomanada per fer el test d'anticossos amb la màxima sensibilitat va dels 15ºCals 22ºC, fet que es tindrà en compte als 'stoplabs'.

Prop de 40 famílies demanen el servei de cura d'escolars

El cap de Govern, Xavier Espot, ha comparegut aquest vespre amb el ministre de Presidència, Economia i Empresa, Jordi Gallardo des de la sala de premsa de l'executiu després de la sessió del Consell General on s'ha aprovat la segona llei de mesures excepcionals. En aquest sentit, Espot i Gallardo han fet un repàs dels ajuts destinats a assalariats, autònoms i empreses, i han especificat que la mesura més destacada que s'incorpora és l'entrada en funcionament per primera vegada de la suspensió temporal dels contractes laborals i la reducció de la jornada de treball, que només es podran aplicar fins al 31 de desembre. Pel que fa al servei de cura d'escolars, el ministeri d'Educació i Ensenyament Superior ja ha rebut unes 40 sol·licituds de pares que necessiten fer ús d'aquesta iniciativa perquè han de tornar a treballar amb la represa de l'activitat econòmica en menys de 24 hores. Les demandes s'analitzaran cas per cas per part del personal del ministeri i el cap de Govern ha garantit que es poden fer càrrec de totes aquelles sol·licituds que arribin i que compten amb col·laboradors educatius per dur a terme aquesta tasca.

tracking