El nombre de casos actius baixa per segon dia consecutiu

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha detallat que una padrina de 86 anys que va morir divendres tenia coronavirus i que la xifra de defuncions augmenta fins a les 29 víctimes

El nombre de casos actius baixa per segon diaTwitter Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els casos positius actius han baixat per segon dia consecutiu, segons ha fet saber elminsitrede Salut, Joan MartínezBenazet, ja que el nombre de malalts que hi ha actualment és de 481, 19 menys que les xifres registrades ahir, i les persones curades també han augmentat a 128, que representen 34 pacients sans. Així mateix, el nombre de casos totals al país és de 638 i 29 defuncions, ja que el ministre ha detallat que els resultats pendents d'una de les pacients que va morir divendres, una padrina de86anys, han donat positiu per Covid-19. MartínezBenazetha celebrat aquesta estabilització de les dades i ha indicat que "ha estat una corba aplanada, sense pic" i que "estem en fase de descens", tot i que també ha subratllat que la importància restaen no relaxar-se, que cal seguir amb el confinament i que s'ha de fer una reobertura de l'activitat "amb molta cura" per tal que el contagi no sigui massiu com ha passat a altres països. Pel que fa a El Cedre hi ha 46 interns amb la infecció i 18 són procedents deSalita. El centre sociosanitari ha registrat cinc casos nous per coronavirus i el ministre ha explicat que la font del contagi hauria estat un dels professionals sanitaris que treballa a la residència i que es troba sa i asímptomatic, tot i que també ha destacat que sis o set pacients s'ha curat gràcies al tractament amb la hidroxicloroquina i l'azitromicina. Així mateix, l'hospital té 42 pacients ingressats, 15 d'ells a la Unitat de Cures Intensives. El ministre de Salut ha volgut felicitar la tasca del personal sanitari d'aquesta àrea, ja que actualment hi ha 14 persones amb ventilació mecànica, una d'elles procedent de la Seu d'Urgell, i s'han pogut extubar tres pacients en les darreres hores de les quals dues s'han traslladat a planta. MartínezBenazetha explicat que ja han arribat de la Xina els cinc ventiladors mecànics d'alta gamma i que actualment l'UCI compta amb 37 aparells, una dotació "potent", ja que el servei compta amb una menor pressió en el sistema sanitari, fet que també promou que Andorra pugui ajudar a països veïns que així ho necessitin.

Martínez Benazet també ha especificat que Salut preveu que els testos d'anticossos que es faran a tota la població es comencin a fer a finals d'abril.

tracking