Pandèmia mundial

Govern defensa que els nous ajuts permetran mantenir els llocs de treball

Jover insisteix que hi haurà mesures per alliberar els assalariats que perdin sou d'algunes obligacions

Govern remarca que el segon paquet d'ajuts permetrà mantenir tots els llocs de treballSFGA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre Portaveu ha destacat que la prioritat de la llei transversal que inclou el segon paquet de mesures per afrontar la crisi "és protegir els llocs de treball del país" amb elements i la flexibilització de les jornades laborals que ha recalcat que aniran acompanyades d'accions "per alliberar d'algunes obligacions" els assalariats que tinguin una reducció de sou. Ha assenyalat que l'objectiu és que les famílies es vegin afectades el mínim possible en "l'estil de vida" que tenen i ha indicat que per això s'ha contactat amb associacions de propietaris per conèixer el seu parer respecte el contingut de la llei que preveu rebaixes en els lloguers i en les quotes de les hipoteques. Eric Jover no ha volgut donar detalls de la llei "perquè s'està en fase de negociació" i que es vol entrar la setmana que vé a tràmit pel procediment d'urgència perquè estigui en vigor abans de principi de maig però ha ressaltat que inclourà una nova injecció de fons públics que deixa clar "el compromís del Govern" per ajudar el teixit empresarial i ha incidit que reforça els ajuts per als autònoms "com a part clau" de l'economia.

El titular de Finances ha insistit que hi ha d'haver corresponsabilitat de tots els actors "i tothom ha d'assumir part del pes de la crisi perquè cap sector quedi massa tocat i faci que tot trontolli" i s'ha mostrat convençut que les propostes que recollirà la llei "permetran al teixit econòmic aguantar l'embranzida de la crisi al maig". El ministre ha apuntat que han rebut cartes de diferents sectors empresarials explicant la situació concreta i demanant suport específic però ha ressaltat que les mesures han de ser d'aplicació generalitzada "i els recursos de l'Estat són finits i algunes demandes no es podran acceptar".

Conductes irresponsables

Eric Jover s'ha referit als dos accidents greus que s'han registrat en les últimes hores i ha manifestat que "semblaria que alguns irresponsables han tingut la temptació d'anar més ràpid del que toca". Els hi ha demanat que tinguin una conducta correcta perquè amb aquests comportaments posen en risc la seva vida i la dels altres i poden requerir activar recursos sanitaris i serveis d'emergència que han d'estar centrats en l'atenció als malalts de la Covid-19 i ha indicat que la policia ja està pensant els reforços que cal implementar per acabar amb aquestes conductes.

Les dades recollides pel Govern indiquen que la mobilitat a les set de la tarda era un 85% inferior a la d'una jornada normal i el ministre Portaveu ha precisat que hi ha hagut "un lleuger augment" de trànsit per la frontera amb Espanya que ha registrat una disminució del 92% i en el cas del punt del Pas de la Casa el descens és del 98%.

Web amb recursos educatius

Jover ha anunciat que s'ha activat la web infoeducació.ad per proporcionar recursos educatius als alumnes, pares o tutors i als ensenyants durant el període de tancament de les escoles i facilitar-los tots els elements que necessiten per mantenir l'activitat aquests dies.

El ministre ha donat les dades de l'evolució del fons de solidaritat creat per comprar material sanitari i atendre els col·lectius me´s vulnerables que acumula ja 1.635.402 euros amb aportacions com la dels veïns del poble de Ransol que ascendeix a 5.432 euros o la de l'ACA que ha estat de 9.640 euros.

tracking