Pandèmia mundial

Salut registra 466 casos

El ministre de Salut, Joan Martínez Benazet, ha anunciat que 428 persones tenen la malaltia actualment

Salut registra 466 casosTwitter Govern

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre de Salut, Joan MartínezBenazet,haanunciat aquestmigdia que hi ha 466 casos per coronavirus al país, dels quals 428 estan en actiu, 21 es troben curats i amb els dos resultats negatius de la prova, i 17 són víctimes mortals. El ministre ha destacat durant la roda de premsa telemàtica que el nombre de pacients ingressats a l'hospital es manté des de fa onze dies, ja que les dades d'avui xifren en 47 els malalts al centre, tres menys que ahir, i ha detallat que 28 d'ells estan a planta i 19 a l'UCI, 16 dels quals es troben amb ventilació mecànica. MartínezBenazetha puntualitzat que ahir es va realitzar la primera extubació durant la crisi sanitària a un pacient de la Unitat de Cures Intensives i que tres persones més estan en la fase final del procés de ventilació mecànica, una d'elles la sanitària d'El Cedre de24anys, i ha remarcat queduespersones més es troben "especialment greus" i que tres estan estables. Pel que fa als interns d'El Cedre, MartínezBenazetha volgut transmetre un missatge de tranquil·litat a les persones que tenen familiars ingressades en el centre sociosanitari, ja que l'espai compta amb àrees diferenciades i que el nombre de contagis a la residència s'ha estabilitzat. En aquest sentit, el ministre ha explicat que El Cedre té 28 casos positius, dos menys que les notificades durant l'últimacompareixençaarran d'una nova alta i de la defunció de la dona d'ahir al vespre, i dels quals vuit malalts són procedents de la residènciaSalita.

Joan Martínez Benazet també ha fet èmfasis en la importància de la reducció de la mobilitat i en l'ús de les mascaretes. El ministre de Salut ha apel·lat a la responsabilitat de quedar-se a casa a totes aquelles persones "que sembla que se'n riguin dels altres" i ha afirmat que al Govern "no li tremolarà la mà" en posar les mesures que calgui per assegurar el confinament. Així mateix, Martínez Benazet ha explicat que l'ús de les mascaretes serà "pràcticament obligatori" durant el procés de reobertura progressiva de l'activitat econòmica i ha recordat que la gent vagi amb aquest material de protecció pel carrer i per anar a comprar, i que es preveu que de mica en mica les farmàcies puguin tenir abastiment suficient per donar mascaretes a la població.

El pla publicat per Mitjà "no vol dir que sigui el d'Andorra"

El ministre de Salut ha afirmat que el pla dedesconfinamentque l'expert Oriol Mitjà va publicar ahir a les xarxes socials és el que es proposa per a Espanya i, tot i que està basat en el model andorrà, "no vol dir que aquest sigui el nostre". MartínezBenazetha subratllat la importància de "no aventurar-se" a donar dates per a la reobertura de les activitats i ha recordat que la primera fase de l'estudi epidemiològic encara s'està dissenyant i que consistirà en l'anàlisi dels anticossos de tota la població per treure conclusions sobre l'afectació de la malaltia i veure si es pot anar reprenent l'activitat, un fet que el titular de Salut ha tornat a recordar que podria estar operatiu en dues setmanes. El ministre ha comentat que posteriorment es posarà en marxa la segona fase per veure quin és el comportament de la pandèmia als països veïns i arreu del món per tal d'aplicar les eines necessàries.Aixímateix, ha explicat que es treballa amb quatre línies estratègiques per combatre la Covid-19 que són la vacuna, l'aplicació de fàrmacs preventius o protectors com la hidroxicloroquina, el disseny d'antivirals, i els fàrmacs que bloquegen "la tempesta inflamatòria" que elvirusprovoca als pulmons i poder així disminuir-la.

tracking