El registre de Treball rep 124 inscripcions per acomiadaments

El ministre ha anunciat que demà entrarà en vigor el decret de crèdits tous i modificacions per a les farmàcies i els establiments amb productes de primera necessitat

El registre de Treball rep 124 inscripcions per acomiadamentsSFGA/CEsteve

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 124 persones s'han inscrit al registre de Treball que el Govern va posar en funcionament en línia ahir al matí per notificar acomiadaments relacionats ambla Covid-19, segons ha declarat elministreportaveu, Eric Jover, durant la roda de premsa d'aquest vespre. El buidatge de dades recull que la majoria dels casos provenen del sector de l'hostaleriai cada persona està sent contactada telefònicament per conèixer cas per cas i assegurar que cap dels acomiadaments és per contracte de temporada.

Elministreportaveu també ha recordat que demà entra en vigor el decret sobre els anomenats crèdits tous, on l'executiu destinarà una partida inicial de 30 milions d'euros a les empreses i autònoms que necessitin ajudes econòmiques per poder fer front a les despeses arran de la situació per laCovid-19, una xifra que s'ampliarà fins als 130 milions d'euros una vegada la llei òmnibus entri en vigor. En aquest sentit, 60 milions d'euros es destinaran a les despeses de funcionament i les empreses podran demanar a l'executiu un import màxim equivalent a tres mesos, i els 70 milions restants aniran destinats a reforçar quotes creditícies. El ministre ha recordat que el Govern es fa càrrec dels interessos dels crèditstous i que les empreses que hagin fet algun acomiadament abans de la posada en marxa de la llei òmnibus noespodran acollir a aquestes ajudes. Així mateix, Jover ha anunciat que demà també s'aprovarà un nou decret que prohibirà a les farmàcies fer-se promoció i que obligarà als establiments amb productes de primera necessitat a destinar la primera hora d'obertura únicament per a la població de risc i els col·lectius més vulnerables.

tracking